105. Sarıkamış Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz

105. Sarıkamış Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz
Muazzez Özentürk Sarıkamış'ta
105. Sarıkamış Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz

Haber Muazzez Özentürk
Hala bu günmüş  gibi kristal karlar altında Mehmetlerimiz yatıyor. 
 Bizler onlara çok şey borçluyuz , bir nebze de olsa o ruhu yaşamak için ömür de bir defa bile olsa Sarıkamış’a gelinir. Anlatılmaz yaşanır. 
Soğuktan şehit verip Allahüekber Dağları'na emanet 105 yıl geçti. Hemen her aileden bir şehit verilmişti ama Sarıkamış şehitlerimiz anılıyor. Osmanlı İmparatorluğu ve Rus İmparatorluğu arasında Sarıkamış’ta gerçekleşen kara çatışmalarından biridir. Başarısızlıkla sonuçlanan bir askeri girişimdir. On binlerce asker ve sivilimizi soğuktan şehit verip Allahüekber Dağları'na emanet ederek çekildiğimiz Sarıkamış faciasının üzerinden tam 105 yıl geçti. Hemen her aileden bir şehit verilmişti ama BUgün 22 Aralık 2019 Bundan Tam 105 Yıl Önce 90 Bin Vatan Evladının 90 Bin Yiğidin 90 Bin Ana Kuzusunun 90 Bin Fidanın Vatan Uğruna Hakka Yürüdüğü Tarihtir.
Sarıkamış yaramdır, borandır Sarıkamış Sarıkamış ayazdır, destandır Sarıkamış Tam doksan bin ANADIR Sarıkamış… RABBİM ŞEHADETLERİNİ KABUL EYLESİN. bu arada anlam yüklüetkinliklerinde dolayı bizlere bu ruhu yaşatan Kocaeli Sarıkamışlılar Dernek Başkanı Burhanettin Özçelik ve yönetimine teşekürlerimi sunuyorum