Akasya Çiçeği

Akasya Çiçeği
Akasya Çiçeği
Akasya Çiçeği
Akasya Çiçeği

Akasya Çiçeği

Boğaz Enfeksiyonuna Birebir. Yeryüzünde bulunan binlerce bitki, sağlığımıza ve hayatınıza faydalı olmak için büyütüyor yüce mevlamız. 
Bu bitkilerden biri de akasya çiçeği olarak karşımıza çıkıyor. Caddeleri ve bahçeleri süsleyen akasya çiçeği, yapılan araştırmalar sonucunda insan sağlığı için etkili bir bitki olarak tanıtılmıştır. Bu araştırma sonuçlarını sizlere aktarmak ve akasya çiçeği faydaları hakkında bilgileri okuduğumda sizlerle paylaşmak istedim .
Akasya çiçeği anlamı olan bir çiçektir. Renklerine göre ifade ettiği duygular değişir. Eğer birine akasya çiçeği almak isterseniz öncelikle rengine dikkat etmelisiniz. Şayet hediye ettiğiniz kişi akasya çiçeğinin anlamını biliyorsa işler planladığınız gibi gitmeyebilir. Renklerine göre akasya çiçeği şu duyguları tanımlarmış:
Sarı akasya çiçeği: Platonik duyguları ifade eder. İsimsiz şekilde duyguları belli etmek için hediye edilir. Eğer duygularınızı açıklamaktan korkuyorsanız sarı akasya size yardım edecektir.
Kırmızı ve pembe akasya çiçeği: Karşınızdaki kişiye karşı duygusal açıdan istekli olduğunuzu ve bir flörtü başlatmak istediğinizi anlatır. Kırmızı ve pembe akasya çiçeğinin söylemek istediği cümle “Seni beğeniyorum.” olmaktadır.
Akasya Çiçeği Faydaları Nelerdir?
Akasya çiçeği yenir mi diye sorduğumda düşündüğünüz olmuştur. 
Ben çocukken akasya çiçeğini yerdim , sizlerde yemiştirsiniz , çiçeğin içinden adeta bal akardı .Bu sorunun cevabına çoğunluğunuzun evet yanıtını vereceğinizden eminim .Çünkü akasya çiçeği işlendiğinde akasya çiçeği reçeli halini alabiliyor . Kahvaltı sofralarımıza lezzet katmakla kalmayıp ,akasya çiçeği ve yaprakları kurutulup kaynatıldığında akasya çiçeği çayı olarak tüketiliebiliyor.
Bu bitki çayı ise oldukça şifalıdır.
Solunum yollarında meydana gelen enfeksiyonu temizleme görevi vardır. Bu nedenle akasya çiçeği çayını kış günlerinde sık sık içebilirsiniz.
Akasya yapraklarını ve çiçeğini kaynatıp kaynayan suyu cilt temizliğinde kullanabilirsiniz. Soğuduğunda bir pamuk yardımıyla cildinize sürebilirsiniz.
Akciğer hastalıklarında tüketilmesi önerilen akasya çiçeği çayı, akciğerde meydana gelen hasarın onarılmasına ve temizlenmesine yardım eder. Daha rahat nefes almak isteyen astım hastalarının tüketebileceği bitki çaylarından biridir.
İdrar yolu enfeksiyonunu da temizleyen akasya çiçeği, bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
Zihni açma etkisi olan akasya çiçeği, odada bulunduğunda uykuyu düzenler ve kaygıyı azaltır.  Ağız içi bakterileri temizleyen akasya, diş çürümesini ve ağız kokusunu önlemektedir

Yaygın olarak tüketilmemesi nedeniyle bilinmeyen aksayaların çiçekleri oldukça lezzetlidir. 
 Rabbim bizlere bahşetti niğmetlere şükürler olsun.
KABENİN KOMŞUSU