VALİ SEZER EVLİYA KASIM PAŞA CAMİİ RESTORE EDİLECEK

VALİ SEZER EVLİYA KASIM PAŞA CAMİİ RESTORE EDİLECEK
VALİ SEZER EVLİYA KASIM PAŞA CAMİİ RESTORE EDİLECEK
VALİ SEZER EVLİYA KASIM PAŞA CAMİİ RESTORE EDİLECEK

Edirne Valisi Yunus Sezer Meriç Nehri'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Sezer, Edirne'de yıllardır restore edilme ve yerinden taşınma üzerine çalışmalar yapılan Evliya Kasım Paşa Camiinin son olarak yerinde restore edilerek hizmete açılacağını söyledi. Şunları kaydetti:

Evliya Kasım Paşa Cami bize verilen bilgilerde de yukarıdaki Osmanlı sarayından buraya kayıklarla gelinip rıhtımı olan ve külliyesi olan bir cami. Gelinip Cuma namazları kılınan bir yer. Gerçekten de ben de gezince çok etkilendim. Evliya Kasım Paşanın da türbesi orada. Burada bir yarım minare var. Biraz da sembol olmuş halde. Buranın yine taşkın sahası olması sebebiyle su baskını riskine karşı buranın taşınması gündeme gelmiş. İkinci bir projede de buranın 3 metre kadar yükseltilmesi gündeme gelmiş. 

Ama gelinen noktada buranın yerinde restore edilmesinin çünkü 20 yılda 2-3 defa çok yüksek olmamak kaydıyla su baskını var.

Buranın orjinal yerinde ve binanın mimarisinde çok taşınmaya uygun değil. Çünkü tuğla bir mimarisi var. Sökülüp taşınması burada büyük bir tahribiyete sebep olacağını söylüyor arkadaşlar. Kanaatimiz yerinde yapılması. Çevre düzenlemesiyle birlikte. Bununla ilgili olarakta daha önce de girişimde bulunulmuş. Söz alınmış yatırım programına girilmesi açısından.

Bugün de biz vakıflar genel müdürlüğümüzle tekrar görüştük. Daha önce milletvekilimiz Fatma Hanım da görüşmüş. Buranın inşaAllah yapımıyla ilgili olarak bir karar aldık kendimiz. Projeyi de vakıflar bölge müdürlüğümüz hızlı bir şekilde iletecek onaylanmak üzere. Burayla ilgili süreci başlatacağız.