ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER MEYVE SABUNU ÜRETİYORLAR

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER MEYVE SABUNU ÜRETİYORLAR
ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER MEYVE SABUNU ÜRETİYORLAR
ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER MEYVE SABUNU ÜRETİYORLAR

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkan Yardımcısı Yunus Emre Altun basın açıklaması yaptı. Açıklamasında şunları kaydetti;

"Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği olarak 2023-2024 eğitim öğretim yılında burada, ülkemize gelen misafir uluslararası öğrencilerimizle birlikte Osmanlı'dan günümüze gelen Edirne Kent Müzesi'nde Ebru hat sanatı atölyemizi tamamlamıştık ve şimdi de 20 uluslararası öğrencimizle Edirne kent Müzesinde Edirne mis meyve sabunu ile birlikte kültürümüzü tanıtmaya devam ediyoruz, akabinde Edirne kârı atölyemiz ile devam edecektir.

Edirne mis meyve sabunu biliyorsunuz ki Edirne'mizde çok önemli yeri vardır. Edirne Mis Meyve Sabunu; beyaz sabun, sarı ve yeşil şeffaf sabun, esans, su, gıda boyası, süsleme aksesuarları kullanılarak üretilen bir sabun olup tarihi, 1600’lü yıllara kadar uzanmaktadır. 17. yüzyılda Osmanlı’da misk, amber ve gül esansı karıştırılarak hamur kıvamına getirilen sabunun birebir meyve boyutlarında şekillendirilmesi ve gerçek meyve renklerine uygun şekilde boyanmasıyla üretilen meyve sabunları, zamanla Osmanlı sarayına, yerli ve yabancı devlet erkânına sunulan değerli hediyeler arasına girmiş ve meyve sabunculuğu Edirne’de çok önemli bir meslek haline gelmiştir. Tabii bu el sanatlarımız günümüze kadar gelmiş ve bundan sonra da arttırılarak devam etmesi hususunda fayda görüyoruz.

Ben buradan şahsım ve yönetimimiz adına Edirne Belediyesi'ne Edirne Kent Müzesi'nin kapılarını bize açıp bu imkanları sundukları için teşekkür ederim." dedi.