SEZAİ IRMAK İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞI BİTMELİ

SEZAİ IRMAK İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞI BİTMELİ

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı H.Sezai Irmak bugün ETSO'ya aldıkları TOGG'un tanıtımı için basın toplantısı düzenledi. Tanıtımdan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İsrail ve Filistin savaşını değerlendirmesi istendiğinde cevaben:

Savaş iyi bir şey değil. Temennim tüm dünyaya huzur, barış ve mutluluk gelmesi. İnsanlar kavga etmeden, konuşarak herşeyi çözebilmeli. Tabi bunun için eğitim birinci derecede şart. Okulda kavga, sokakta kavga... Konser oldu. Bakıyoruz haberlere konserde 3-4 yerde kavga çıkmış. Polis ayırmakta zorluk çekmiş. Allah'tan kesici, delici alet yoktu. İşte falan mahallede iki aile arasında husumet var. Çekmiş vurmuş, adamı öldürmüş. Büyük ölçeğe getirdiğimizde İsrail'deki olay. Yani bunların hiçbirini tasvip etmiyorum. Allah önce ülkemize, sonra dünyamıza dirlik, düzenlik versin. Türkiyemiz çok stratejik bir bölgede. Allah ülkeyi yönetenlere de başta Sayın Cumhurbaşkanımıza da gayret, kuvvet ve selamet versin. İşi çok zor. Dünya süper güçleri, orta doğu bu tarafta kaynıyor. Avrupa...

Dostumuz hiç yok. Yani dost gibi gözüken insanlar var ama bizim bizden başka dostumuz yok.

​İsviçre, Türkiye'de baskı görüyoruz diye gidenleri bağrına basıyor. 

İsviçre'den yeni geldim. Orada başkonsolosumuz şöyle diyor: "Türkiye'den biri gittiğinde, ben ülkede baskı görüyorum dediğinde, oradakiler büyük bir hüsnü kabul gösteriyor buna. Bunlar ülkemiz için ciddi sıkıntı. İnşallah İsrail ve Filistin arasındaki savaşta da en kısa zamanda barış tesis edilir. Bu konuda Cumhurbaşkanımız yoğun bir diplomasi yürütüyor. Barışla sonuçlanır ve ortadoğu huzura kavuşur. 

 

Savaşın Edirne ekonomisine etkisi olur mu sorusuna cevaben:

 

Filistin'deki savaşın Edirne ekonomisini pek etkileyebileceğini düşünmüyorum.  Ağırlıklı olarak Yunanistan ve Bulgaristan'dan günü birlikçi gelenlerin ekonomimize ciddi katkısı var. Bunlarla ayakta duruyor. Üniversitemiz açıldı. Okullar açıldı. Bunlar ekonomik dinamikleri harekete geçirdi. Ben kendi yaptığım işten biliyorum. Öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde cirolarımız arttı. Okul ciroları diye birşey yoktur. Okul araçlarımız kenarda bekliyordu ama 2-3 haftadır onlar faaliyette. Oralardan da ek cirolar gelmeye başladı. Şehrimize bir hareket geldi. 50 bin civarında üniversiteli öğrencimiz geliyor okulların açılmasıyla birlikte. 

Şu an Edirne ekonomisinde bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.