EDİRNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE DERNEĞİ BÜROSU AÇILDI

EDİRNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE DERNEĞİ BÜROSU AÇILDI
EDİRNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE DERNEĞİ BÜROSU AÇILDI
EDİRNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE DERNEĞİ BÜROSU AÇILDI
EDİRNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE DERNEĞİ BÜROSU AÇILDI
EDİRNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE DERNEĞİ BÜROSU AÇILDI

Modern çağımızın en büyük problemlerinden birisi bağımlılık. İçki, sigara, uyuşturucu, internet, sapkın cinsel yönelimler, kumar, fuhuş, şiddet gibi çok sayıda bağımlılıklar var. Maalesef gençleri hedef alan, özellikle uyuşturucu bataklığına çeken çeşitli yapılanmalar var. 

Tüm bu bağımlılıklarla mücadele etmek, bağımlıları rehabilite etmek için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve bir önceki Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık'ın talimatlarıyla geçtiğimiz sene ilk kez Edirne'de resmi olarak Bağımlılıkla Mücadele Derneği açıldı. Yeni Vali Yunus Sezer derneğe büyük destekler veriyor.

Derneğin Kurucu Başkanı Tamer Dindoruk, emekli uzman çavuş. Ömrünü bağımlılıklarla mücadeleye adamış. Hatta uyuşturucu satıcılarının şer faaliyetlerine engel olmaya çalışırken onlarla yaşadığı arbede neticesinde 1.5 sene hapis cezası almış. Çalışmalarını bireysel çabaların ötesine taşımak, resmi kurumlarla işbirliği içerisinde yapmak için bağımlılıkla mücadele derneğini kurmuş.

Maddi destekler olmadığı için tek başına derneğin masraflarını karşılıyor.

Bugün Ekmekcizade Kervansaray'ında derneğin yeni bürosu açıldı. 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Edirne Bağımlılıkla Mücadele Derneği BaşkanıTamer Dindoruk konuşma yaptı. 

Konuşmasında şunları kaydetti:

Hepimizin evlatları, gençleri, eşleri, yavruları var. Küreselleşmede özellikle uyuşturucu bağımlılığı yaygın. İnsanlar herşeye rahat ulaşıyorlar. Üniversiteye çocuklarımızı gönderiyoruz. Birer suç makinesi olarak; mahallelerde ve okullarda görüyoruz. Bunu önlemek için Edirne Bağımlılıkla Mücadele Derneği olarak, Edirneli ve Avrupalı olarak Edirne'de dernekçiliği merdiven altlarında değil, hizmet aracı olarak gelişmesi için derneğimizin bürosunu açıyoruz. Bağımlılıkta uyuşturucu, içki, sigara, kumar ve diğer cinsel eğilimleri önlemek için derneğimiz var gücüyle, halkımızın hizmetinde olacaktır. Bedel ödedik. Ödeyeceğiz. Vatanını seven herkes bedel öder. Reklamda değil hizmette sözümüz diyorum. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Bu güzel derneği inşallah Rabbim'e ve Edirnelilere emanet ediyorum. Zincir olacağız. Burada her daim birlik olmak için sizlere güveniyorum dedi.

 

Daha sonra Edirne Ak Parti İl Başkanı Belgin İba konuşma yaptı. Konuşmasında şunları kaydetti:

Başkanımızın konuşmasından da anladığımız kadarıyla çok geniş bir yelpazede bağımlılıkla mücadele için geçen yıl kurulmuş bir dernek. Sağlıklı bir toplum için bağımlılıkla mücadele çok önemli. Derneğimiz de bu anlamda güzel hizmetler yapacak. Bağımlılıkla mücadele için kurulan ilk resmi dernek. Hayırlı uğurlu olsun. Gerçekten de genç bireylerin, sağlıklı bir şekilde topluma kazandırılması için özellikle günümüzde bağımlılıkla mücadele çok kıymetli. Ekran bağımlılığından, uyuşturucu bağımlılığına kadar her türlü mücadeleyi verecek olan derneğimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tekrar tebrik ediyorum dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Edirne İl Başkanı Emre Tokluoğlu konuşmasında şunları kaydetti:

 

15 yıldır beraber çalıştığımız Dindoruk kardeşimin mücadelelerine ben şahidim. Bu işi resmiyete döktüler. Burada bulunan herkese onların adına teşekkür ediyorum. Allah kendilerinin yardımcısı olsun. Memlekete hizmet yolunda ne gerekiyorsa, sorumluluğumuzun farkında ve bilincindeyiz. Biz de kendilerinin yanlarındayız. Hayırlı ve mübarek olsun inşallah dedi.

Edirne Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Tamer Dindoruk Derneğin:

İçki, uyuşturucu ve sigara bağımlılığı gibi toplum ve gençliğin beden ve ruh sağlığını tahrip eden bağımlılıklar yanında, kumar, fuhuş ve ekran bağımlılığı gibi gençliğe ve topluma zarar veren bütün zararlı alışkanlıklarla mücadele etmek, sağlıklı nesiller yetiştirmek; içki, uyuşturucu madde, sigara tüketimini ve diğer kötü alışkanlıkları asgariye indirmek, bağımlılıkla etkin bir mücadele için kamu kurumları, üniversiteler, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde risk faktörlerini ortadan kaldırmak için projeler yapmak, vatandaşları bilgilendirici faaliyetlerde bulunmak, muhtaç durumda olan vatandaşlara maddi, manevi destek sağlamak, bağımlılıkla ilgili rehabilitasyon merkezlerine destek olmak için kurulduğunu ifade etti.

Daha sonra siyasi parti başkanları, STK ve dernek başkanlarıyla beraber kurdele kesimi yapılarak açılış yapıldı.

Açılışa Ak Parti İl Başkanı Belgin İba ve parti teşkilatı başkanları, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Emre Tokluoğlu ve parti teşkilatı başkanları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Başkanı Bilgin Özbaş, çeşitli STK ve dernek başkanları katıldılar.