HUZUREVİ KONSERLE NEŞELENDİ

HUZUREVİ KONSERLE NEŞELENDİ
HUZUREVİ KONSERLE NEŞELENDİ
HUZUREVİ KONSERLE NEŞELENDİ
HUZUREVİ KONSERLE NEŞELENDİ
HUZUREVİ KONSERLE NEŞELENDİ
HUZUREVİ KONSERLE NEŞELENDİ
HUZUREVİ KONSERLE NEŞELENDİ
HUZUREVİ KONSERLE NEŞELENDİ
HUZUREVİ KONSERLE NEŞELENDİ
HUZUREVİ KONSERLE NEŞELENDİ

Edirne Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı merkez huzurevinde yaşlılar için konser verildi. 

İstanbul'dan gelen Rumeli Türküleri Vakfı, Türk Sanat Müziği Korosu, şef Nilgün Güler yönetiminde, 35 kişilik ekibiyle konser verdi. 

Huzurevi yönetimi, huzurevinde kalan büyüklerimizi neşelendirmek için çeşitli aktiviteler, etkinlikler düzenliyor. 

3 Kasım gecesinde huzurevinde düzenlenen konserde, söylenilen şarkılara yaşlılar eşlik ettiler. Huzurevi çalışanları, ziyaretçiler ve koro üyeleri yaşlıları dansa kaldırdılar. Hareketli müziklerde beraber oynadılar. 

Huzur evinde kalan bazı büyüklerimizle sohbet ettik. Sizler gelince çok seviniyoruz, neşeleniyoruz dediler. Ziyaret edilmek onları memnun ediyor. Koskoca bir ömür geçirip, çoluk çocuklarını türlü sıkıntı ve koşuşturmalarla büyüttükten sonra, yalnız geçirdikleri son yıllarını devletin onlara sağladığı imkan ve hizmetlerle huzur içinde geçirmeye çalışıyorlar. Devlet bazen ana-baba bazen de evlat olur. Onlar için devlet, hayırlı bir evlat. Her ne kadar devletimiz onlara maddi manevi hizmet edip, himaye etse de onları arada ziyaret etmek bizlerin vefa borcudur.

Onlar uzun süre çalışıp devletimize hizmet etmiş, büyüklerimiz. 

Belki artık bizlere ihtiyacları yok ama bizim onlara ihtiyacımız var.

Onlar yaşayan hafızalar. Onların tecrübelerine, bilgilerine çok ihtiyacımız var. En önemlisi de sevgi ve şefkatlerine. Evet şefkatlerine. Her ne kadar hüzünlü olsalar da sevgi dolular. Çağımızın sorunu yalnızlık, sevgisizlik. Anne-baba sevgisine ihtiyacımız olduğunda onların yanına gittiğimizde koşulsuz sarılırlar. Sevgi ve şefkatlerini vermeye hazırlar.

Bazı büyüklerimize durumlarını sorduk.

Ali Özer; Edirne doğumlu olduğunu, Edirne belediyesinden emekli olduğunu, yalnız olduğu için emeklilikten sonra huzurevinde kalmayı tercih ettiğini, rahat ve huzurlu olduğunu ifade etti. Başlarındaki sorumlu yetkililerin hepsinin muhterem olduğunu, ellerinden öpülecek insanlar olduğunu, hepsine teşekkür ettiğini söyledi.

Sevgi Çakal; huzurevinde olmaktan çok mutlu olduğunu, konseri çok güzel bulduğunu söyledi.

Süheyla Karakuş; huzur evinde huzurlu olduğunu, herşeylerinin temizlendiğini, yemeklerinin önlerine geldiğini, hizmetlerinin düzenli ve muntazam olduğunu, verilen konserde eğlenerek neşelendiklerini ifade etti.

Vicdan Aslan; 7 senedir huzurevinde olduğunu. Polisiye kitaplar okumayı sevdiğini, arkadaşlarıyla çay kahve eşliğinde sohbet ederek vakit geçirdiğini, konseri beğendiğini söyledi.

Konsere gelen Edirne Ak Parti Milletvekili Fatma Aksal ve Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Engin Makak yaşlılarla tek tek tokalaşarak, hal hatırlarını sordular. Sohbet ettiler. Ak Parti teşkilatı üyeleri de yaşlılarla yakından ilgilendiler. 

Güzel ve neşeli geçen gecenin ardından, huzurevinde kalan büyüklerimizin yüzünde hoş bir tebessüm kaldı.