EFKAN YILDIRIM ŞEHİT OLURKEN YANINDAYDI

EFKAN YILDIRIM ŞEHİT OLURKEN YANINDAYDI
EFKAN YILDIRIM ŞEHİT OLURKEN YANINDAYDI

Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım'ı anmak için Efkan Yıldırım Ortaokulu'nda program düzenlendi. Programda duygusal anlar yaşandı. Gözyaşlarına hakim olmak güçtü. 

Gazi arkadaşları konuştu. En çok onlar zorlandı.

O anı hatırladıkça tekrar tekrar yaşıyorum.

Şehit Üsteğmen Efkan Yıldırım'ın silah arkadaşı Önder Kızılkan, Efkan Yıldırım şehit olurken yanındaydı. Programda çok duygulandı. Konuşamadı.

Program bitince kendisinden o anı anlatmasını istedik. Bizden bir müddet müsaade istedi. O anı hatırladıkça tekrar tekrar yaşadığını söyledi. Biraz kendisini toparlayınca konuşmaya başladık. Kelimeler boğazında düğümlendi. Gözleri doluydu. Güçlükle konuşmaya başladı.

Tugay Komutanımız: "Bir kez 1956 yılında girilmiş. Bir de biz gireceğiz." dedi. 

Tugay komutanımız bizi topladı. Cumhuriyet tarihinde bir kez 1956 senesinde mi ne girilmiş. Bir de biz gireceğiz dedi. Tunceli Ali Boğazı Kutlu Deresi denilen bölge. Tabi biz operasyona başladığımız anda da buradan Lalapaşa'ya bağlı Taşlı Seymen Köyü var. Oradan bir çavuş arkadaşımız yaralandı. 10-15 dakika sonra komutanımla beraber aynı mevzideydik zaten. Sıçrama esnasında yaralandı. Kasığından yaralandı. Tabi biz botların bağlarını falan çıkardık. Tampon yaptık. Belinden sıkmaya uğraştık. Fakat çok kan kaybediyordu. İki arkadaş sırayla sırtımızda 500-600 metre onu taşıdık. Çatışma devam ediyordu.  Helikopter geldi. Fakat çatışmadan dolayı inemiyor aşağı. Alamıyor yaralımızı. Daha sonra helikopterle alıp gittiler.

Havada şehit oldu.

Sonra duyduk ki helikopterde havadayken şehit olmuş. Cenazesine gelmek istedim. Fakat operasyonda görevde olduğum için izin vermediler. Gelemedik. Kısmet olmadı.

Doğan ilk oğlumun adını Efkan koydum.

Çok sevdiği Efkan komutanının kahramanca çarpışırken yaralanmasını, tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak şehit olmasını hayatı boyunca unutamayan gezimiz Önder Kızılkan doğan ilk oğlunun adını Efkan koymuş. Silah arkadaşının adını yaşatmak istemiş.