SENİ YANLIZ BİRGÜN DEĞİL HERGÜN SEVİYORUM ANNEM

SENİ  YANLIZ BİRGÜN DEĞİL HERGÜN SEVİYORUM ANNEM

SENİ  YANLIZ BİRGÜN DEĞİL HERGÜN SEVİYORUM ANNEM 

Anneler gününü senede bir gün ilan etmek (kutlamak )bildiğimiz gibi manevi yönden  batı kültürünün geleneğidir. Evet ama tümüyle de İslam’a aykırı düşen bir yabancı geleneği de değildir. Belki, eksik bir gelenektir. Çünkü İslam, senenin tek gününü değil belki hayatın tüm günlerini Anneler Günü ve Babalar Günü olarak ilan eder. İslam anne-baba'ya itaat etmeyi farz kılmıştır Biz insana anne ve babasını tavsiye ettik anası onu zayıflık üstüne zayıflık çekerek karnında taşımıştır.Onun (memeden) ayrılmasıda 2 sene içinde olmuşdur onun için biz insana bana ve ana babana şükret dönüş banadır diye nasihat verdik. (Lokman Suresi Ayet,14)
Rabbin ondan başkasına ibadet etmemenizi ve anne babaya iylik etmenizi emretmişdir. İkisinden birisi yahut her ikisi senin yanında yaşlılık çağına ulaşırsa,sakın onlara öf bile deme;onları azarlama,onlara güzel söz söyle. (İsra Suresi 23-24)

“Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (S.A.V.) övgülerine mazhar olan ‘Cenneti annelerin ayaklarının altında gören’ bir medeniyetin fertleri olarak annelerimize layık oldukları sevgi ve saygıyı göstermek en temel görevlerimizden biridir.” 
Annelerimiz, hayattaki kılavuzumuz, yol göstericimizdir,
annelerin hakkının asla ödenemez.
Annelerimiz; iyiliğin, şefkatin, fedakarlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin kaynağıdır. Bizleri bu dünyaya getiren, her türlü fedakarlığa katlanarak büyüten annelerimiz, hayattaki kılavuzumuz, yol göstericimizdir. Mutluluğumuzla mutlu olan, üzüntümüzle kederlenen annelerimizin yüzünü güldürmek, onların gururlanacağı birer evlat olmak boynumuzun borcudur. Anneler bir gün değil, her gün hatırlanmalı ve baş tacı edilmelidir. Bizleri canından bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan ve geleceğe hazırlamak için karşılıksız sevgi veren, beklentisiz emek harcayan annelerimizin hakkı asla ödenmez. 
Bu eşsiz ve kutsal mesleğin temsilcilerinin günlerini hepberaber kutlayalım. Birgün değil hergün onların olsun. Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit ve gazilerimizin anneleri olmak üzere tüm annelerimizin ‘Anneler Günü’nü kutluyor, sevginin ve iyiliğin kaynağı annelerimize saygılarımı sunuyor.
Ahirete irtihal etmiş merhume annelerimizi rahmetle anıyorum.
KABENİN KOMŞUSU