KİMLİK SORGUSUNDA HAPİS CEZASIYLA ARANDIĞI ORTAYA ÇIKTI

KİMLİK SORGUSUNDA HAPİS CEZASIYLA ARANDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Edirne İl Jandarma Komutanlığı, sorumluluk bölgesinde emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, yasadışı faaliyeti olan kişi veya kişileri tespit etmek, suç ve suçlu bağlantılarını ortaya çıkartarak, faillerini yakalayarak, adli mercilere teslim edilmesi sağlamak amacıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda; Edirne İl Jandarma Sorumluluk bölgesinde icra edilen önleyici kolluk devriyesi faaliyetinde yapılan kimlik sorgusunda, Silivri 3. Asliye Ceza Mahkemesinin 2023/284 sayılı karar ile Hükümlü veya Tutuklunun Kaçması, Gebze Yerel İlamat Masası Gece Vakti Yağma suçlarından aranma kaydı olan ve bu suçlardan 16 yıl 21 ay 10 gün hapis cezası olduğu tespit edilen Y. I. K. (1998/ Erkek) isimli şahıs yakalanarak, işlemlerinin tamamlanmasını müteakip adli makamlara sevk edilerek tutuklanması sağlandı.

 

Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması, ilimizde asayiş ortamının sağlanması ve yasadışı faaliyeti olan kişi veya kişilerin yakalanarak adli makamlara teslim edilmesini sağlamak amacıyla titiz ve gayretli çalışmalara gece gündüz demeden aralıksız olarak devam edileceği duyuruldu.