ESHAT GÜNGÜRÜR'DEN MARDİN DERİK'TE YAŞAYAN KAZAYLA İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPTI..

ESHAT GÜNGÜRÜR'DEN MARDİN DERİK'TE YAŞAYAN KAZAYLA İLGİLİ  BASIN AÇIKLAMASI YAPTI..
ESHAT GÜNGÜRÜR
ESHAT GÜNGÜRÜR'DEN MARDİN DERİK'TE YAŞAYAN KAZAYLA İLGİLİ  BASIN AÇIKLAMASI YAPTI..
ESHAT GÜNGÜRÜR'DEN MARDİN DERİK'TE YAŞAYAN KAZAYLA İLGİLİ  BASIN AÇIKLAMASI YAPTI..
ESHAT GÜNGÜRÜR'DEN MARDİN DERİK'TE YAŞAYAN KAZAYLA İLGİLİ  BASIN AÇIKLAMASI YAPTI..
ESHAT GÜNGÜRÜR'DEN MARDİN DERİK'TE YAŞAYAN KAZAYLA İLGİLİ  BASIN AÇIKLAMASI YAPTI..


 Bugünkü konumuz 20. 08. 2022 tarihinde  bizleri derinden etkiliyen  katliam gibi bir kazaya şahit olduk o gün 20 kardeşimizi kaybettik, bunun yanı sıra 30’a yakın kardeşimizde yaralandı bizleri bu konu çok derinden sarsmıştır. vefat eden bütün kardeşlerimize Allahtan rahmet geriye kalan kederli ailelerine baş sağlığı ve sabırlar diliyoruz, yaralı kardeşlerimizde Allah’tan şifalar diliyoruz.
 Değerli basın mensupları bu konuda çok büyük bir ihmalkârlık olduğunu düşünüyoruz. Gerek karayollarını gerek yüklenici Cengiz Holding bünyesinde faaliyet gösteren eti bakır A.Ş Bu konuda çok büyük ihmalkârlık yaptığını düşünüyoruz.
Yaptığımız araştırmalar ve kazanın görgü tanıklarından edindiğimiz bilgilere dayanarak Halkın dediğine göre araçlar tonajları ve araçların periyodik bakımlarının yapılmadığını ve (iki aracı aynı anda frenin patlaması) bizleri çok düşündürüyor.
  Her  iki tırın karayolları trafik kanuna  standartlarına uygun  yük taşımadıklarını  düşünüyoruz .
Holding bünyesinde bulunan şirket. ve tır şoförlerinin bu araçları kullanma selayetinin olup olmadığını ayrıca şirketin. Kantar yüklerinin araştırılmasını istiyoruz.
 Değerli Derik halkı ve değerli Metinanlı'lar Cengiz holdinging bölgeye gelmesi ile birlikte bölgemizde trafik akışı üçe dörtle katlamasına rağmen mevcut olan yoları kullanıyorlar mevcut yolarımız bu ağır tonajlı araçların ne kadar dayanıklı olduğunu ve bu ağır tonajlı araçların bu yoları kullandığı zaman yolarımıza çok ağır tahribatlar oluşturuyorlar.
 aynı şekilde de  kural ihlali kural tanımamışlıktan adete rekor kırmaya çalışmaktadır. Defalarca bu konuyla alakalı 155 ve 156 alo ihbar hattı aranarak söz konusu ihmaller iletilmiştir. Örneğin Diyarbakır Çınar ilçesine bağlı tarihi Dilaver köprüsü Cengiz Holding tarafından ağır tonajlı araçlarla köprü üzerinde geçilerek ciddi hasarlar görmüş olup, ayrıca köprünün bir kısmı’ da yıkılmıştır.
 Bir metinalı tarafından  defalarca ulusal basında ve yerel basında devletimizin yöneticilerine seslenerek bu konuyu  devletimizin yetkililerine ulaştırdık. devletimizin büyükleri  konuya el koyarak tarihi Dilaver köprüsünü trafiğe kapatarak, yan tarafta  gidiş ve gelişli yeni bir köprü yaptılar.
 Değerli Mardin valimiz Sn. Mahmut Demirtaş ve Derik kaymakamın’dan  isteğimiz şudur;  Derik’teki yokuş aşağı yolunda bu tür kazaların bir daha yaşanmaması için, yetkililerden istirhamımız bu tür ağır tonajlı araçlar için çevre yolu ve kaçış rampalarının yapılmasını talep ediyoruz.
 İnsanı yardım noktasında 36 saat içerisinde her ne kadar insanların acısını dindirmese de bir nebze olsa da yardım eli uzatılmıştır. ancak olayda yaşamını yitiren kardeşlerimizin ailelerinde 1 kişinin işe alma noktasını  Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'dan talebimizdir . Yaralı kardeşlerimize insanı yardım ellerini uzatmasını talep ediyoruz.                                                                                          VEFAT EDEN KARDEŞLERİMİZİN RUHUNA EL FATİHA                                                                   Eshat GÜNGÜRÜR  Kanaat Önderi