DÜNYA NEREYE GİDİYOR..

DÜNYA NEREYE GİDİYOR..
Sabahattin Acar Gündemin Sesi

Dünya'nın gidişatı nın pek fazla iyiye doğru gittiğini söyleyemeyiz.

İnsanlar dünyaya çok fazla mehil etmiş ebedi kalacakmış sanki, ahiretide hiç düşünmez gibi yaşar olmuşlar.

Ama tek gerek olan ,Dünya ve Ahiret Allahın'dır. Biz insanlar buralarda misafir.

Ahiret’te nasıl hüküm yalnızca Allahın'ise Dünya’da aynısıdır .

Ama insanoğlu farkında değil zannediyorlar dünyaya kazık çakmış sonu gelmeyecekmiş gibi bağlanmış. Hayır kardeşim hayır; bizler sadece emanetçiyiz bu fani alemde.

Bu gerçeğe rahmen insanlar büyük bir gaflet içindeler ; vicdansızlık almış başını gidiyor ,ev kiraları artmış yattığı yerden ev kirası üzerinde para kazananlar bu artı zalimce insanı hiç değil ; nice fakirler dışarda kalıyor evsiz barksızdırlar bunu gören yokmu sanıyorlar elbete vardır.

Çünkü Rabbim hem zengine hem fakirede yakındır.

Bekleyin ve görün felaketler depremler yakında öyle yüzümüze çarpacaki hemde sert bir şekilde biz insanoğlu helâlı haram haramıda helal yapmışız peki bunu gören duyan işiten yokmu elbete vardır.

Çünkü felaketler bir insanın kendi eliyle yaptığıyla kendisine bela olarak döner, ama bilmez bana bu bela neden çarptı diye.

“Ey insanoğlu tövbe kapısı açıkken Rabbine yönel tövbe et kibirlenme iyilerle birlikte ol kurtuluşumuz olsun. Rabbim şüphesiz ben kendimi sana teslim ettim”de ve iyilerden insaflılardan merhametlilerden ol, ki sende kurtuluşa erenlerden olasın insanoğlu.