EKMEEĞİNİ PAYLAŞMAK

EKMEEĞİNİ PAYLAŞMAK
EKMEEĞİNİ PAYLAŞMAK

Yarbaşı Belediyesi Ekmeğini Halkı İle Paylaşıyor.

Osmaniye ilimizin Düziçi İlçesi Yarbaşı Belde Belediyesi Ramazan ayına mahsus olmak üzere harikulade bir güzelliğe imza attı. Merhamet ve yardımlaşma ayı olan bu mübarek ayda piyasada 1.5 TL. olan ekmek fiyatını 0.75 TL.den yani 750 kuruş’tan satışa sunarak ekmeğimizi bölüşelim yarısı sizden yarısı bizden olsun dedi.

 Tabiki ilk bakışta fiyatının yarıya indirilmesine şüpheyle bakanlar olabilir. Hayır değerli oluyucularımız bu güzel hizmet şaka olmadığı gibi şüphe ilede bakmayalım.

Aynı gramaj ve aynı kalitede olan bu ekmeğin % 50 indirimli satışı ile ilgili olarak Yarbaşı Belediye Başkanı sayın Mustafa KAYNAR konu ile ilgili olarak “Değerli vatandaşlarım basınımızın güzide mensupları evet biz Ramazan Ayı münasebetiyle halkımızı düşünerek merhamet şevkat ve yardımlaşmayı yapmak durumundayız. Yardımlaşma ve hakla paylaşım laf ile olmuyor icraata geçirmek gerekiyor. Yaptığımız iş gayet şeffaftır. Kimse şüphe ile bakmasın. Ekmeği fırından piyasa fiyatından alıyoruz. Bu ekmek satışımızı Beldemizde kurduğumuz kooperatif aracılığı ile yapıyoruz. Kooperatifinizde halkımızdan aldığımız ürünlerin satışından elde ettiğimiz gelir üzerinden sübvansiyona giderek belde halkımızı maddi olarak karşılıksız destekleyerek yardımda bulunuyoruz. kurmuş olduğumuz kooperatifimiz belde halkımızın kuruluşudur.” dedi.

Belediye başkanı Mustafa KAYNAR makam koltuğunu attı tahta sandalye kullanıyor. Başarılı bulduğu belediyeleri ziyaret ediyor dur durak bilmiyor. Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte hareket ediyor. Şu ana kadar beldede olmayan işleri tek tek icraata geçiriyor. 

  • Düziçi ilçesinin girişi olan beldeye Cep Otogar yaptı, Kooperatif kurarak belde halkının tüm ürünlerini başta İstanbul olmak üzere tüm Türkiye’ye pazarlamasını yapıyor. 
  • Hayır çarşısı kurarak ihtiyacı olan belde halkına kıyafet ve gıda yardımında bulunuyor. 
  • Orman vasfını yitirmiş arazileri komple zeytin bahçesine dönüştürdü ve gelirini ihtiyacı olan öğrencilere yardımda kullanılacaktır. 
  • Taksi durağını faaliyete koyarak korsan taksiciliğin önüne geçti. 
  • Araç muayene istasyonu  gerekli koordinasyonu sağlayarak beldede faaliyete geçmesini sağladı. 
  • Her ay Yarbaşı belediyendeki camiler ile birlikte Akçakoyunlu köyü Nurul İslam Camisi dahil temizlik hizmetlerini yapıyor.
  • Tüm belde halkına ve Akçakoyunlu köyünde talep eden vatandaşlara kooperatif aracılığı ile tavuk alımına aracılık ediyor.
  • Evde sağlık bakım hizmetlerin aralıksız sürdürüyor.
  • Tüm belde halkına ücretsiz berber hizmeti veriyor.

Hülasayı kelam açları doyuran, evi olmayanların evlerini yapan, engellilere her türlü desteği sağladı. özellikle elektrikli tekerlekli sandalye vererek onların yüzünü güldürdü. Şimdide belde halkına ekmeği yarı fiyatına vererek insanları memnun etti. Bende araştırmacı-yazar olarak bu güzel hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanı Mustafa KAYNAR beye teşekkür ediyorum, diğer belediyelerce de örnek almasını bekliyorum.