Osmaniye Eğitime Destek Platformu Kamp Düzenlendi

Osmaniye Eğitime Destek Platformu Kamp Düzenlendi
Osmaniye Eğitime Destek Platformu Kamp Düzenlendi
Osmaniye Eğitime Destek Platformu Kamp Düzenlendi

Osmaniye Eğitime Destek Platformu Kamp Düzenlendi.

Eğitime destek platformu Osmaniye İl koordinatörlüğü olarak 2023 yılı kardeşlik ve istişare kampı platform üyesi STK il ve ilçe yönetimlerinin katılımlarıyla Osmaniye genlik kampında icra edildi.  

Milli eğitim öğrenci/öğretmen/veli ve topluma yansımaları ile ilgili istişarelerin yanı sıra kültürel/sportif faaliyetlerin yer aldığı kamp 3 gün sürdü.

Eğitime destek kampına tarihçi/yazar Prof.Dr. Ahmet Şimşirgil “Osmanlı’dan günümüze vakıflar ve medeniyetimizin ihyası ve inşası ile ilgili iki bölümden oluşan bir sunum yaptı. Eski Osmaniye Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ise teşkilatlanma ile ilgili bir sunumda bulundu.

Prof.Dr. Ahmet Şimşirgil Vakıflar ve medeniyetimiz ile ilgili olarak “ Osmanlı beyliği, devleti ve akabinde Osmanlı imparatorluğunda vakıf kültürü çok büyük bir yer tutmaktadır. Osmanlı imparatorları, şehzadeler, padişah eşleri, paşalar camiler ve aşevleri yapmışlardır. Vakfın iaşesi, ibatesi yaptırılması ve yaşatılması için vakfettiği yerler için gelir getirici dükkanlar yapmışlar ve vakfa devretmişlerdir. Vakfa devrettiği yerlerin alınıp satılmasının önüne geçmek için vasiyetnameler yazılırdı. Vakıf hangi amaç için yapılmışsa o amaç ortadan kalkmadığı müddetçe vakıf olarak hizmet etmesi gerekir. Bu amacın mutlaka insanların faydasına olması gerekmektedir. İnsanların faydasına olmayan bir iş için vakıf yapılamamaktadır. Osmanlı’da eğitim, sağlık, sosyal yardım, diyanet, bayındırlık gibi bütün yardımı vakıflar yapmaktaydı. Çok ilginç olan ise Bulaşıcı hastalıkların önüne geçmek için sokağa tükürenlerin tükürüğünden bulaşacak virüsü önlemek için tükürüğü temizlemekten ziyade tükürüğün üzerine mikropları etkisiz hale getirmek üzere üzerine kül dökerlerdi. Bu vakıfta görevlilerin tek işi sokak sokak gezerek buldukları tükürüğün üzerine kül dökmekti. Mesala kurtları aç bırakmamak için kurt bakım vakfı kurmuşlar ve böylelikle hem kurtlara yiyecek vermişler ve hemde kurtların yerleşim yerlerine inmesinin önüne geçilmiştir. Böylelikle kurulan vakıfların yegane sebebi  ve gayesi insana hizmet odaklıdır. Yüce yaratıcımız Allah cc. İnsanların hizmetine sunmak üzere kainatta eşi benzeri olmayan dünyayı yaratmış  ve insanların rahat yaşanması için dünyanın içinde insanlara fayda verecek yiyecek, içecek ve barınmamız için dünyayı yiyeceği içeceği taşı toprağı biz insanlara adeta ikram etmiştir. Allah dünya vakfını kurmuş ve biz insanların hizmetine sunmuştur.” dedi

Eğitime Destek Platformu İl koordinatörü Av. Talha Gürbüz ise yaptığı konuşmada “STK kardeşlik ve istişare kampının çok verimli geçtiğini, kampın geleneksel hale getirilerek her yıl düzenleyeceğiz. Bu vesile ile bize osmaniye gençlik kampını tahsis esen Gençlik ve spor Bakanlığımıza ve kamp müdürümüz sayın Ahmet Yıldırım beye teşekkür ediyorum.” dedi. 

Kampta eğitim ve istişare ve sunumların yanı sıra yüzme voleybol, basketbol, atıcılık, okçuluk bisiklet kamp ateşi ve kamp ateşi yakılarak sanatçı Yusuf Karaburç tarafından mini bir konser verildi.