ENEZ'DE YAKALANAN KAÇAK GÖÇMENLER ÜLKELERİNE İADE EDİLECEKLER

ENEZ'DE YAKALANAN KAÇAK GÖÇMENLER ÜLKELERİNE İADE EDİLECEKLER

Edirne İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde "Göçmen Kaçakçılığı ile mücadele kapsamında; göçmen şahısların can ve mal güvenliğini tehlikeye atarak, haksız kazanç elde etme yolunda olan organizatör şahısların bağlantılarını ortaya çıkartmak ve faillerini yakalayarak adli mercilere teslim edilmesini sağlamak amacıyla çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor. 

 

Bu kapsamda; Edirne İl Jandarma Komutanlığı tarafından devam eden faaliyetler kapsamında, Enez ilçesi Karaincirli köyü sahil yolunda ekipler tarafından icra edilen devriye faaliyeti esnasında deniz üzerinden Yunanistan ülkesine kaçmaya hazırlıkta olduğu tespit edilen (29) Afganistan uyruklu düzeniz göçmen şahıs, (1) organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullandıkları (1) araç ile birlikte yakalandı. Yakalanan göçmen şahıslar ülkelerine iade edilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi. 

 

Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması amacıyla çalışmaların gece gündüz demeden aralıksız olarak, yine halkımızın desteği ile daha da güçlü ve kararlı bir şekilde devam edileceği duyuruldu.