EDİRNE'YE İSTANBUL'DAN YOĞUN EMLAK TALEBİ

EDİRNE'YE İSTANBUL'DAN YOĞUN EMLAK TALEBİ
EDİRNE'YE İSTANBUL'DAN YOĞUN EMLAK TALEBİ
EDİRNE'YE İSTANBUL'DAN YOĞUN EMLAK TALEBİ

Karaağaç'ta bir işletmede emlak sektöründe çalışan üyeler ve basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantı yapıldı. Toplantıda sorunlar ve çözüm yolları konuşuldu.  

 

İnşaat Sanatkarları Odası Başkanı Tezcan Liznak; emlak sektörü üzerine istişareler ederek bilgi alışverişinde bulunmak için toplantı düzenlediklerini söyledi. 

 

Toplantıya Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun da katılarak bilgiler verdi.

 

Edirne Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun; hiç bir ilçede teşkilatlarının olmadığını, Ticaret Bakanlığı sisteminden başvuru alarak taşınmaz ticareti emlakçı belgelerini verdiklerini, 597 müracaat olduğunu, 318 belge verdiklerini, 6 belgeyi iptal ettiklerini, gelen müracaatları bekletmeden işleme aldıklarını, şartları uygun olanlara belge verdiklerini söyledi.

 

Hepsi Emlak Batı Marmara Saha Satış Müdürü Erdem Erdoğan;

Edirne'de İstanbul'dan gelenler için hâlâ çok ciddi yatırım fırsatları olduğunu, Edirne'nin Kırklareli'yle beraber İstanbul pazarının talebinin yükseldiği bir alan olduğunu, sektördeki fırsatları ve neler yapılabileceğini istişare edeceklerini söyledi. 

 

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği İkinci Başkanı Ömer Kutlu; tüm emlakçıların gelen müşterileriyle sözleşme yaparak işi kayıt altına almak zorunda olduğunu, merdiven altı iş yapılamayacağını, konut sıkıntısının olması sebebinin kredilerdeki yüksekliğin olduğunu söyledi.

 

İnşaat Sanatkarları Odası Başkan Vekili Yüksel Meriç; bankalarda yüzde 3-4 kredi verildiği için işlerinin durduğunu, 1 milyonu olan vatandaşın 3 milyonluk evi almak için 2 milyon lira kredi çekme şansının olmadığını, devlet politasını yumuşatırsa ticaretlerine devam edeceklerini söyledi.

Toplantıda emlakçıların soruları yanıtlandı. Görsel sunumlar yapıldı.