EDİRNE'NİN YENİ BELEDİYE BAŞKANI FİLİZ GENCAN AKIN OLDU

EDİRNE'NİN YENİ BELEDİYE BAŞKANI FİLİZ GENCAN AKIN OLDU
EDİRNE'NİN YENİ BELEDİYE BAŞKANI FİLİZ GENCAN AKIN OLDU

Tüm Türkiye'de yerel seçimler yapıldı. Heyecanlı bir seçim sürecinde tüm partiler adaylarıyla yarıştı. 

Bu yarışta Edirne'de de heyecan dorukta yaşandı. Adaylar hergün esnafla ve vatandaşla görüşmeler yaparak sıcak diyaloglar kurdular. Projelerini anlattılar. Halkın taleplerini ve sorunlarını dinlediler. 

31 Mart günü sabahın erken saatlerinden itibaren en gencinden en yaşlısına kadar vatandaşlarımız sandıklara oy kullanmaya gittiler. 18 yaşına giren genç seçmenler ilk kez oy vermenin heyecanını yaşarken, yaşlılarda da seçimin heyecanı gözlemleniyordu. Bazı yaşlı, engelli ve ağır hastalar seçim için özel ekiplerle oy kullanacakları yerlere getirildiler. Bazılarının evlerine görevli ekipler giderek, seyyar sandıklarla oy kullandırdılar. 

Akşam 17.00'da oy verme işlemi bitti. Sayımlara başlanıldı. Sayılan oylar tutanaklara geçirildi. Adliyeye sandık başkanları tarafından getirildi. 

Yapılan sayımlar sonucunda Edirne'de belediye başkanlığı seçimini Cumhuriyet Halk Partisi adayı Avukat Filiz Gencan Akın kazandı. 

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne İl başkanlığına partililer akın ederek coşkulu kutlamalar yaptılar. 

Filiz Gencan Akın Edirne'nin ilk kadın belediye başkanı oldu. 5 yıl boyunca Edirne Belediyesi'ni yönetecek. 

Akın yaptığı konuşmada çok heyecanlı ve mutlu olduğunu, Edirne'ye hizmet etmek istediklerini, Edirne'de tarih yazacaklarını söyledi. "Her şey çok güzel olacak." Dedi.