TRAKYA ÜNİVERSİTESİ'NİN BAŞARILI AKADEMİSYENLERİNDEN PROF. DR. SERVET ALTAY TUBİTAK BİLİM ÖDÜLÜNÜ ALDI

TRAKYA ÜNİVERSİTESİ'NİN BAŞARILI AKADEMİSYENLERİNDEN PROF. DR. SERVET ALTAY TUBİTAK BİLİM ÖDÜLÜNÜ ALDI
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ'NİN BAŞARILI AKADEMİSYENLERİNDEN PROF. DR. SERVET ALTAY TUBİTAK BİLİM ÖDÜLÜNÜ ALDI
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ'NİN BAŞARILI AKADEMİSYENLERİNDEN PROF. DR. SERVET ALTAY TUBİTAK BİLİM ÖDÜLÜNÜ ALDI
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ'NİN BAŞARILI AKADEMİSYENLERİNDEN PROF. DR. SERVET ALTAY TUBİTAK BİLİM ÖDÜLÜNÜ ALDI

 

Trakya Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Servet Altay TÜBİTAK bilim ödülü aldı. 

Trakya Üniversitesi rektörlüğünde basın toplantısı yapıldı. Ödül hakkında açıklamalarda bulunuldu.

 

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu yaptığı konuşmasında;

 

"Biliyorsunuz 27-28 Aralık'ta Trakya Üniversitesi'nde çok büyük kariyer fuarı oldu. 5 üniversite, valilikleri ile beraber 5 vilayet, 40.000 öğrenci, 300 firma ile 2 gün kampüsümüz bir bayram sevinci yaşadı. Pek çok farklı üniversiteden öğrenciler şehrimize geldiler. Bu buluşmayı sağladık. Biz bu güzel etkinliğe hazırlanırken, 27 Aralık'ta Cumhurbaşkanlığı külliyesinde 100. yıl TÜBİTAK bilim ödülleri verildi. Bir güzel haber oradan geldi. Trakya Üniversitesi'nden çok değerli Servet Altay hocam 100. Yıl TÜBİTAK teşvik ödülüne layık görüldü. Üniversitemizin Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve aynı zamanda bizim gururumuz Balkan Medical Journal'ın editörü olan Servet Altay hocamız 100. Yıl TÜBİTAK teşvik ödülüne layık görüldü. Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden bu ödülü aldı. Tıp alanında tek ödül hocamıza layık görüldü. Biz büyük bir gururla ve onurla bu töreni uzaktan izledik. Orada da olmak isterdik ama burada yine var olan bir görevimiz vardı. Bugün yönetim kurulu toplantımıza hocamızı ve basını davet ederek bu büyük başarıyı en azından kutlamak istedik." Dedi.

 

Daha sonra Prof. Dr. Servet Altay yaptığı konuşmasında;

 

"Ben 2008 yılında ikincilikle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldum. Aynı yıl Tıpta Uzmanlık sınavından Türkiye birincisi olarak Siyami Ersek Hastanesi'ne başladım.  2013 yılında uzman olduktan sonra da zorunlu hizmet olarak Edirne Devlet Hastanesi ile yolum kesişti. O tarihten beri artık Edirneliyim. Bu şehri çok sevdim. Eşim de burada okudu. 2015 yılında bu şehirde kalmaya karar verdikten sonra Trakya Üniversitesi'nden öğretim üyeliği teklifi geldi. Kardiyoloji bölümüne yardımcı doçent olarak göreve başladım. 2017 yılında doçent oldum. Bu yılın başında 2023'te de profesör kadrosuna atandım. Öğrenciliğimden beri akademisyen olmak isterdim. Hayalim buydu. Trakya Üniversitesi bu kapıyı bana sonuna kadar açtı. Bu yılın başında da rektör hocamız bana cübbeyi giydirdiğinde bir söz vermiştim. "Ben Trakya Üniversitesi'ne tüm akademik unvanlarımı borçluyum. Burayı elimden geldiği kadar yükselteceğim. Bunun için de çalışacağım." diye bir söz vermiştim. Keza ilk Balkan Medical Journal dergisinin bu yılın başında editörü oldum. Gerçekten de biz ülke adına çalışıyoruz. Dünyada bu dergi klasmanında çok fazla dergi yok. Balkanlarda tıp alanında en yüksek, en farklı dergiyiz. Türkiye'de genel tıp alanında Q2'ye giren tek tıp dergisiyiz. Birçok üniversite bizi takip ediyor. Bizden dergilerini yükseltmek için görüş alıyorlar. Hatta Azerbaycan'dan teklif geldi. Bu uğurda çalışıyoruz. Şimdiye kadar 150'ye yakın makalem kabul oldu. Bunların büyük çoğunluğunu yuvam olan Trakya Üniversitesi'nde yaptım. Yani bu yayınların da hemen hemen hepsini buraya borçluyum. Bu yılın ortasında da 100. yıl şerefine böyle bir ödül verildiğini duyunca başvurmak istedim. Normalde senato veya rektörlüğün önerisiyle başvurulabiliyor. Ben bireysel başvurmak istedim. Bu hakkımı kullanmak istedim. Sonra öğrendiğim kadarıyla TÜBİTAK başkanımız Hasan hoca bize anlattı. Dosyalarımızın tamamı yurt dışı hakeme gitti. Değerlendirme sonucunda bu ödüle layık görüldüm. Geçen hafta beni aradılar. Sadece ailemle paylaşmam söylendi. 

Ödülü içerik olarak düşündüğünüzde, bir 100. yıl ödülü olması çok değerli. İkincisi de sadece bir makale bazında yapılan bir ödül değildi. Bu şimdiye kadar yaptığımız tüm akademi geçmişimizi değerlendiriyorlar. Yani tabii ki ön plana çıkan akademik makaleleri açıklamak durumundayız. Ama tüm makaleler, yaptığımız tüm aktiviteler. Sadece bilimsel yayın değil. Ben Türk Kardiyoloji Derneği'nde "Genç Kardiyologlar" denilen bir grup var. Bunun kurulmasına öncülük ettim. Bunun yanında ulusal anlamda 28 üniversitenin dahil olduğu ülkemizdeki yeni nesil çalışmaları organize ettim. Yürütücüsü oldum. Şu an dünyadaki bu konuda meta analizlere dahil oluyor. Kardiyoloji konsülitasyonu kitabı gibi özellikli kitapları literatüre kazandırdık. Bunun yanında hipertansiyon yönetim kurulu üyeliği yaptım ve hala hazırda iş güvenliği ile ilgili dünyada ilk uzlaşı raporunu yayınladık. Bu tarz şeyler ön plana çıkınca bu ödüle layık görülmüş olduk. Ben 2015'ten beri burada görev yapıyorum. Bu süreçte bütün dekanlarım, rektörlerim, çoğunlukla da Erhan hocamız rektör olarak her zaman arkamızda oldular. Biz sadece bilimsel işlerle değil, Kardiyoloji Ana Bilim Dalı olarak hizmette de son dönemlerde gerçekten çok ciddi işler yapmaya başladık. Son bir yıl içerisinde de iki tane yeni işlemi literatöre kazandırdık. Türkiye'de ilk yapılan işlemler. Birçok üniversitenin yapmadığı işlemleri yapmaya başladık. Bugün de az önce Bursa, Tekirdağ, Kırklareli'nden hocaları davet ettiğimiz bir çalışma yapıyorduk. Rektörümüz davet edince geldim Yani bilimsel aktiviteler, hizmet işleri, dernek işleri, ulusal, uluslararası projeler, bunların aldığı 4.000'in üzerinde uluslararası atıflar değerlendirilerek bu ödülü almış oldum. Tabii ki 100. yıl şerefine Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelmesi beni ayrıca gururlandırıyor. Üniversitemiz içinde ilk olması değerli Tekrardan rektörümüze, dekanlarımıza, yönetimimize teşekkür ediyorum." dedi. 

 

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu konuşmasında; 

"Biz de Trakya Üniversitesi'nin adını yücelten, bizleri gururlandıran değerli hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Kendisinin çok güzel donanımları var. Her eline aldığı işi güzel şekilde yapıyor. Ama şunu da söylemek lazım. Servet hocamız gibi çok hocamız var. Dekanlarımız burada. Biz üniversitemizi çok daha ileriye götürmek üzere var gücümüzle çalışıyoruz. Servet hocamızın bu başarısı aslında buranın güzel bir eğitim-öğretim ortamı olduğunun, bir sevgi saygı ortamı olduğunun, başarılara uygun bir ortam olduğunun da en güzel göstergesidir. İnşallah bundan sonra çok daha güzel haberler duyacağız. Daha önce de TÜBA bilim ödülünü Edebiyat Fakültesi olarak kazanmıştık. Şimdi TÜBİTAK bilim ödülünü kazandık. Değerli hocamı çok tebrik ediyorum. Eminim çok daha büyük başarılarla, çok daha farklı başarılarla yine adını pek çok yerde duyacağız. Çünkü daha yeni profesör oldu. Daha 40 yaşını bile doldurmadı. Burada çok büyük bir potansiyel var. İnşallah hem bizim Trakya üniversitemizin hem Türk milletinin göğsünü kabartacak çok daha büyük başarılar yapacak." dedi.

 

Daha sonra Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu değerli bir çini hediyeyi Prof. Dr. Servet Altay'a hediye etti.