İL GENEL MECLİSİNİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTISINDA 182.5 MİLYON GELİR 2024 BÜTÇESİNE AKTARILDI

İL GENEL MECLİSİNİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTISINDA 182.5 MİLYON GELİR 2024 BÜTÇESİNE AKTARILDI
İL GENEL MECLİSİNİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTISINDA 182.5 MİLYON GELİR 2024 BÜTÇESİNE AKTARILDI
İL GENEL MECLİSİNİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTISINDA 182.5 MİLYON GELİR 2024 BÜTÇESİNE AKTARILDI
İL GENEL MECLİSİNİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTISINDA 182.5 MİLYON GELİR 2024 BÜTÇESİNE AKTARILDI

Edirne İl Genel Meclisi Edirne Valisi Yunus Sezer'in talimatıyla olağanüstü toplantı yaptı. 

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş yönetiminde başlatılan toplantıda gelirler ve giderler hakkında bilgi verildi. 

Toplantıda Edirne Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eyüp Batuhan Ciğerci sunum yaptı. Konuşmasında;

 

"Öncelikle 2023 yılının gerçekten İl özel idaeremiz açısından verimli bir yıl olarak geçtiğini değerlendiriyoruz. Tabi ki yeterli mi? Değil. 2024 yılında daha da üzerine koyarak daha da güzel işler yapmayı ümit ediyoruz. Bu noktada da 2024 yılı bütçemizi sizlere sunduk. Meclisimiz onayladı. Yatırım programramımızı sizlere sunduk. Meclisimiz onayladı. Bu noktada da biz 2024 yılı için çalışmalarımıza başladık. Geçen yıl da yine göreve başladığımda ek bütçe ile alakalı meclise gelmiştim. Bu yıl da yine ek bütçemizle alakalı meclisimize gelmiş bulunuyorum. Bu yıl da yine geçen yıl yaptığımız bütçenin üzerinde bir gelir elde ettik. Buna istinaden de ek elde ettiğimiz 182.5 milyonluk gelirimizi, ek bütçe şeklinde sizlerin onayına sunmak için, bugün sayın valimizin talimatıyla olağanüstü toplantıya çağrılmış olduk. Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Basın mensuplarımıza da tekrardan şükranlarımızı sunuyoruz. 

2023 yılında tabi biz öncelikle kendi 2023 yılı yatırım programımızı nihayete erdirdik. Akabinde Ekim ayında bildiğiniz üzere Havsa şantiyemizde sıcak asfalt plenti kurarak sıcak asfalt çalışmalarına başladık. 25 kilometrelik bir ek program talebi meclisimize gönderdik. Sizlerin kabulüyle birlikte sıcak asfalt çalışmalarımıza başladık. Şu an Keşan Sazlıdere'de 2.5 kilometre devam ediyor. Onun da son 3 günü. Nasipse cumartesi günü Keşan Sazlıdere yolunun 2.5 kilometresini de bitirmiş olacağız. Ondan sonra da hava şartları müsade ederse yola tekrar devam edeceğiz. Hava müsade etmezse de 2024 yılının ilk müsade ettiği zamandan itibaren yol yapmaya devam edeceğiz. 

Sıcak asfaltın şöyle bir rahatlığı var; hava sıcaklığı 5 dereceye düşene sıcak asfalt atma işini yapabiliyoruz ve aynı gün vatandaşlarımızın kullanımına açabiliyoruz. Böyle bir avantajımız var. Bu noktada da biz bu avantajı değerlendirmek istiyoruz. Çünkü 2024 yılında önümüze koyduğumuz 150 kilometrelik bir hedef var. Bu hedefi de gerçekleştirebilmemiz için yine bulduğumuz hava şartlarını ve koşullarını değerlendirmemiz gerekiyor. Yine içme suyu projelerimizde de 2023 yılını tamamladık. 2024 yılında daha da üzerine koyarak bütçe ayırdık. Özellikle de bazı köylerimizin kronikleşmiş sorunlarının tamamına yatırım programlarımızda yer vererek bu noktada çalışmalarımızı en geç şubat ve mart ayı içerisinde ihalelerini yaparak yeni sezona yetiştirecek şekilde başlamayı düşünüyoruz. Aynı zamanda yine tarımsal sulama projelerimiz için de aynı şey geçerli. 2023 yılında yaptığımız tarımsal sulama projeleri bayağı bir memnuniyet gördü. Yaklaşık 22.500 dönümlük bir alanı tekrardan sulamaya açmıştık. Kapalı devre su zayi olmadan açıldı. Bunun içinde hem göletten beslediğimiz alan var hem de mevcutta kuyu açılmış ama kullanılmayan kuyuları kuyuları aktif hale getirdik. Bu noktada yine 2024 yılında projelerimize yer verdik. İnşallah onların da sezona yetişmesini sağlamak için arkadaşlarımız çalışmalara başladılar. Ben 2023 yılında başta Sayın Valimize, sizlere ve çalışma arkadaşlarımıza hepinizin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. 2024 yılında inşallah daha aktif ve yoğun bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum." Şeklinde konuştu.

Daha sonra il genel meclisi bütçe hakkında görüştü. Komisyon başkanı Şenol Kılıç konuşma yaptı.

Görüşülen maddeler oylamaya sunularak 182.500.000 liralık gelirin devrine, 9.292.195 lirasının ek harcamalara aktarılmasına karar verildi.