HOLOGRAM SİRK EDİRNE'DE GÖSTERİ YAPTI

HOLOGRAM SİRK EDİRNE'DE GÖSTERİ YAPTI
HOLOGRAM SİRK EDİRNE'DE GÖSTERİ YAPTI
HOLOGRAM SİRK EDİRNE'DE GÖSTERİ YAPTI
HOLOGRAM SİRK EDİRNE'DE GÖSTERİ YAPTI
HOLOGRAM SİRK EDİRNE'DE GÖSTERİ YAPTI
HOLOGRAM SİRK EDİRNE'DE GÖSTERİ YAPTI
HOLOGRAM SİRK EDİRNE'DE GÖSTERİ YAPTI
HOLOGRAM SİRK EDİRNE'DE GÖSTERİ YAPTI

Türkiye'nin ilk hologram sirki Edirne'de gösteri yaptı. 

Edirneli çocuklar ve veliler tüm gün yoğun katılımla sirki izlemeye geldiler. Toplam 6 seans gösteri yapan sirkte çocuklar çok eğlendiler. Hologram görüntüleri merak ve heyecanla izleyen minikler için eğlenceli aktiviteler de yapıldı. Velilerin hareketli müziklerde dans yarışmasını izlerken neşe içinde kahkaha attılar. Yüz boyamaya da ilgileri yoğundu. İstedikleri modellerle yüzlerini boyatmak hoşlarına gitti.

Anne babalar hafta sonunda çocuklarıyla böyle bir etkinlikte bulunmaktan memnundular.

 

Sirk ekibi Yasemin Kurttekin, Ozan Ozan, Kadir Yücel, Murat Veladerman seneler süren çalışmalarının neticesinde bu gösteriyi hazırladıklarını anlattılar.

 

Ekip üyesi Yasemin Kurttekin:

Yıllardır bu sektörün içindeyiz. Zaten sinema ve tiyatro yapıyoruz. Hatta bir prodüksiyon şirketimiz var. Ozan'la ben 25 yıldır arkadaşız. Tiyatro döneminden tanışıyoruz. Çok uzun yıllar çocuk tiyatrosu yaptık. Daha sonra Kadir Almanya'da böyle bir sirkin varlığından bahsetti. Kendisi de aynı zamanda çok iyi bir görüntü yönetmeni, montaj, kurgu, animasyon konusunda uzman. İki yıl çalıştık. Hologram nasıl yapılır modelledik. Çekimleri Green maxta yaptık. Tabiki Almanya'daki çok büyük. Biraz maddi imkanlarla alakalı bir konu. İlk ayımız, yeni başladık ama ilgi güzel. Biliyorsunuz sirklerde hayvanların kullanılmasına karşıyız. Hayvan istemiyoruz. O yüzden hayvanları hologre edelim dedik. Böyle bir hologram sirk fikri doğdu. Tabiki daha yolun başındayız. Bu zenginleşecek. Başka şeyler de eklenecek. Farklı modelleri de yapılacak. Ama şimdilik böyle başladık. Bu iş asıl Kadir'in fikriydi. O tekniği hazırladı. Bizlerin de tiyatro tecrübesiyle bir ekip oluşturduk. Bu şekilde devam ediyor.

Türkiye'de ilk mi sorusuna cevaben:

Evet Türkiye'de ilk. Hologram birkaç tiyatro yapılmış ama bu kadar büyük teknolojiyle değil, daha çok video tarzında yapılmış. Hologramı bu kadar derin kullanan biziz. Türkiye'de ilk hologram sirk diyebiliriz dedi.

 

 

Kadir Yücel:

Dünya genelinde hayvanların ve göstericilerin sakatlanma riski, hayvan hakları nedeniyle hayvanların sirklerde gösteri yapmasının yasaklanması neticesiyle böyle bir proje geliştirdik. Yasaklanması çok mantıklı ve her zaman destekliyoruz. 

Aslında bu projeyi 4 sene önce düşündüm ve yapmaya başladım.

Bütün animasyonların hazırlanması, ar-ge çalışmalarının yapılması, gösterinin yansıtılması, transparan görüntüyü elde etmek, lens ve ışık seçimi, görsel efektleri dahil hepsi 4 sene sürdü. 

Normalde sinema çektiğim için, klip ve reklam görsel efekti yaptığım için o işle bu işi birleştirdim. Gösteriyle sinemayı melez hale getirdim. Böyle değişik bir çalışmayı insanlarla buluşturduğum için mutluyum. Türkiye'de bir ilk. Dünyada da birkaç tane yapan var. Ama zamanla gelişecek, dünya standartlarının üstüne çıkacak bir proje dedi. Seneye tekrar Edirne'ye geleceklerini söyledi.