HAKAN GİYİK BAKANLIKTAN ENGELLİ KARTI GETİRMEYENLERİN KARTLARINI İPTAL EDECEĞİZ

HAKAN GİYİK BAKANLIKTAN ENGELLİ KARTI GETİRMEYENLERİN KARTLARINI İPTAL EDECEĞİZ

Etus olarak daha önce bazı dedikodulara maruz kaldık. Tabi bizim de hatalarımız vardı. Bu hataları hızlı bir şekilde gidererek şu an sahada 200'e yakın araçla çalışıyoruz. Çok iyi gittiğini düşünüyoruz. Tabikide eksiklerimiz var. Şu anda 3-8 dakika arasında değişik hatlarda araçlarımız hareket etmekte. Sabah ve pik saatlerde saha amirlerimizle, yönetim olarak yollardayız. Eksikliklerimizi görüyoruz. Onları da düzeltmek için elimizden geleni yapıyoruz. Daha önce eskiden, pandemi döneminde sıkıntılar oldu.

Etus şu anda çok hızlı çalışıyor. Vatandaşlarımız kendi araçlarıyla çarşıya, hastaneye vs gitmesine gerek yok. Etus kullanmaları daha doğru olacaktır. Ekonomik açıdan da daha doğru olacaktır. Bugün hastaneye gittiklerinde 1-2 saat muayene için 35-40 lira otopark ücreti ödüyorlar. Buna gerek yok. Yakılan mazot cabası. Mazot 40-41 lira. O yüzden vatandaşlarımızın bize güvenmelerini ve daha iyi hizmet edeceğimizi bilmelerini istiyorum. Çünkü şu anda hafta içi de hafta sonu da çok hızlıyız. Hafta içi 3 dakika da bir çıkan ana hatlarımız var. 8 dakikada çıkan hatlarımız var. Yolcu potansiyeline göre hareket ediyoruz. Vatandaşlarımızın toplu taşımayı kullanmalarının hem ekonomik açıdan hem de şehir trafiğini rahatlatma açısından daha doğru olacağını düşünüyoruz.  

 

Devletimizin kanununa göre engelli vatandaşlarımızı ücretsiz taşıyoruz ve taşımaya da devam edeceğiz. Ama usulsüz kullanımlar ortaya çıkıyor. Engelli vatandaşımızın kartını oğlu, kızı, akrabaları kullanıyor. 

1 Aralık itibariyle Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden kart getirmeyenlerin engelli kartları güncellenmeyecek. 

Önce 8-9 hekimin imza attığı sağlık raporunu Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne verecek. Oradan aldığı engelli kartını bize getirecek. Biz bu şartla engelli kartını vereceğiz. 1 Aralık'a kadar güncellesinler. Getirmeyenlerin iptal olacak.

Buradan demek istediğim bir vatandaşımız grip, göz ağrısı, kulak ağrısı oluyor. 3 doktorun imzasıyla %40'ın üzerinde rapor alıyor. Biz de 1-2-3 aylık kart vermişiz. Bu doğru değil. Kanunlara göre engelli vatandaşımızın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından kartı zaten cebinde oluyor biz de ücretsiz kartını veriyoruz dedi.