YÜZLERCE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNDEN ORTAK TEPKİ

YÜZLERCE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNDEN ORTAK TEPKİ
YÜZLERCE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNDEN ORTAK TEPKİ
YÜZLERCE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNDEN ORTAK TEPKİ
YÜZLERCE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNDEN ORTAK TEPKİ
YÜZLERCE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNDEN ORTAK TEPKİ
YÜZLERCE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNDEN ORTAK TEPKİ

Trakya Üniversitesi öğrencileri Amerika'da Gazze'yi destekleyen üniversite öğrencilerine yapılan şiddeti kınamak ve İsrail'in Gazze ve Filistin'de yaptığı katliam ve soykırıma karşı yürüyüş ve basın açıklaması yaptılar.

Bolca Ana Yemekhanesi önünde toplanan yüzlerce öğrenci Delta Park'a kadar sloganlar eşliğinde yürüdüler. 

Delta Park'ta basın açıklaması yaptılar. 

Grup adına basın açıklamasını Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi İbrahim Çetindağ yaptı.

 

İbrahim Çetindağ'ın yaptığı açıklama; 

 

"Konuşmamıza başlamadan önce dün hastanemizde gerçekleşen yangından dolayı tıp fakültemize, üniversite hastanemize ve güzel Edirne'mize geçmiş olsun diliyoruz.

 

Bizler Trakya Üniversitesi bağımsız öğrencileri olarak Gazze'de 7 ekimden beri yaşanan soykırımın dünyanın gözleri önünde devam ettiğine şahit oluyoruz. Buna karşılık düyanın çeşitli yerlerinde insanlar tepkilerini sürdürüyor.

 

Bu kapsamda amerika birleşik devletlerinde başlayan barışçıl üniversite protestoları, öğrencilere ve akademisyenlere uygulanan şiddet ve baskıyla dünyanın gündemine girdi. Hukuki bir dayanağı olan protesto hakının korunması gerekirken ne yazık ki siyonist işgal rejiminin korunduğunu görebiliyoruz. Kendilerini özgürlük bekçileri olarak lanse edenlerin hedefinde israil olduğunda hiç de özgürlüğe izin vermediğini tekrardan görmüş olduk. Bu vesileyle amerika birleşik devletlerindeki öğrencilere yapılan baskıyı kınıyor ve yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz. Trakya'dan Stanford'a, Columbia'ya Harvard'a, Ohio'ya Newyork'a selam olsun! Gazzenin direnişçilerine selam olsun!

 

Asla yalnız yürümeyeceksiniz!

 

Buradan 30 nisan salı günü işgalcilerin kurşunlarıyla şehit edilen türk vatandaşımız Hasan Saklanan başta olmak üzere tüm Filistin şehitlerine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

 

Bizler buradan bir kez daha boykot çağrımızı yineliyoruz. Gazze'de devam eden soykırıma rağmen işgalci israile desteklerini sürdüren tekstil, gıda, enerji sektörlerindeki firmalara karşı halkımızı boykota davet ediyoruz. İsrail'e destek veren, ülkemizde ve şehrimiz Edirne'de de şubeleri bulunan starbucks, mcdonald's coca cola company, gibi şirketler ülkemizden elde ettikleri kârı, Gazze'de bebeklerin üzerine mermi olarak yağdırmaktan çekinmiyorlar. Biz de onları boykot etmekten çekinmiyoruz.

 

Üniversitemiz bünyesinde yer alan özel işletmelere çağrımızdır! İşgalci israil'i destekleyen markaları kampüsümüzde görmek istemiyoruz. Derhal bu ürünleri raflarınızda kaldırın, bu tarihin doğru tarafında yer almanız için son çağrıdır.

 

İşgalcilere verdiği destekleri bildikleri halde bu firmalardan alışveriş yapan arkadaşlarımızı vicdanlarının sesini dinlemeye davet ediyoruz!

Boykotun bu şirketlerin hisselerine nasıl zarar verdiğini görüyoruz ve bu zararı büyütmeye devam edeceğiz. Devletimizin bu konuda attığı somut adımları yakından takip ediyoruz. Ve zaman kaybetmeden daha ciddi adımlar atılmasını talep ediyoruz.

 

Başta Trakya Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri olmak üzere tüm halkımıza bu davaya sahip çıkma çağrısında bulunuyoruz.

 

Bu dava hiçbir din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin vicdan sahibi tüm insanların davasıdır. Bu dava, anestezisiz ampütasyon yapmak zorunda kalan doktorların; günlerce uyumadan canlarını ortaya koyarak yayın yapan gazetecilerin, çadırlarda bombaların altında, çocuklara ders vermeye devam eden öğretmenlerin; çocuklarını kaybetmiş binlerce anne babanın, anne babaları katledilmiş binlerce çocuğun davasıdır. 

 

Bizler bu doğrultuda bütün STK ve öğrenci toplulukları tarafından atılacak adımları desteklemeye hazırız.

 

Özgürlükleri için direnen Gazze halkı ve onları destekleyen yeryüzünün hür insanları asla yalnız yürümeyeceksiniz!"