TÜRK HEKİMLERİ GAZZELİ HEKİMLERLE TEK YÜREK

TÜRK HEKİMLERİ GAZZELİ HEKİMLERLE TEK YÜREK
TÜRK HEKİMLERİ GAZZELİ HEKİMLERLE TEK YÜREK
TÜRK HEKİMLERİ GAZZELİ HEKİMLERLE TEK YÜREK
TÜRK HEKİMLERİ GAZZELİ HEKİMLERLE TEK YÜREK
TÜRK HEKİMLERİ GAZZELİ HEKİMLERLE TEK YÜREK
TÜRK HEKİMLERİ GAZZELİ HEKİMLERLE TEK YÜREK
TÜRK HEKİMLERİ GAZZELİ HEKİMLERLE TEK YÜREK
TÜRK HEKİMLERİ GAZZELİ HEKİMLERLE TEK YÜREK

İsrail'in Filistin'de ve Gazze'de yaptığı soykırım ve katliama karşı, Türkiye'nin her yerinde eş zamanlı olarak, her cumartesi, hekimler ve sağlık çalışanları sessiz yürüyüş yaparak tepki gösteriyorlar. 

 

Edirne'de hekimler ve sağlık çalışanları, Eski Camii önünde toplandılar. Saraçlar Caddesi'ne kadar sessiz yürüyüşlerini yaptılar. Saraçlar Caddesi'nde PTT binası önünde basın açıklaması yaptılar. 

 

Grup adına açıklamayı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Muammer Morkoç yaptı. 

 

Muammer Morkoç yaptığı açıklamada;

 

"İşgalci İsrail'in Filistin'deki işgal ,katliam ve soykırımı hız kesmeden devam ediyor. Kadın, çocuk, yaşlı onbinlerce insan katledildi, katlediliyor .

 

Gazze'de insanlık tarihinin en büyük zulümlerinden biri bütün dünyanın gözleri önünde sürüyor.

 

Topraklarını terk etmeyi reddeden 100 binlerce insan bombardıman altında; açlık, susuzluk, hastalık içinde yaşam mücadelesi veriyor .

 

Katil İsrail, hastane okul demeden saldırıyor. Her saat en iyimser tablo ile 9 kişinin öldüğü bu amansız soykırımda; yaklaşık yarım saat süren bu yürüşümüzde de muhtemelen en az 2 çocuk 2 kadın ve 1 erkek daha şehit olmuştur. 

 

Bu hafta yine Şifa Hastanesi önünde iftar yemeği bekleyen kalabalığa ve hastaneye saldırı düzenlendi. Sağlık hizmeti verebilecek tesis neredeyse kalmadı. 

 

Buna rağmen meslektaşlarımız; ilaçsız, elektriksiz, oksijensiz şartlarda Gazzeli çocuklar için , mazlumlar için canları pahasına sağlık hizmeti vermeye devam ediyor. Gelin hep birlikte Gazzeli meslektaşlarımıza kulak verelim.

 

Gazze' de destan yazan, kendi şehadete eren ama insanlığı dirilten kahramanlara selam olsun .

 

Sen kaybedeceksin İsrail!

İnsanlık kazanacak! 

Filistin halkı kazanacak! 

Beyaz önlüklerini soykırıma karşı duvar örenler kazanacak! Yıktığın hastanelerin içinde bütün insanlığın hayatını kurtarmaya devam eden Gazzeli meslektaşlarımız kazanacak!

 

 

Ve Bizler;

Onlarla aynı mesleği yapmaktan gurur duyan;

 

Ülkemizde ve dünyada, nice savaşlar, afetler, salgınlarda görev almış,üzerine düşeni yapmaya gayret etmiş hekimler ve sağlık çalışanları olarak çağrımızı yineliyoruz :

 

Devletimize, ulusal ve uluslararası tüm ilgili kuruluşlara sesleniyoruz.

 

Bizler Gazze için atılacak bütün adımlarda, insani ve tıbbi yardımlarda gönüllü olmaya hazırız. Dünyada nice meslektaşımızın da buna hazır olduğunu biliyoruz. Devletimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı ve uluslararası organizasyonları Gazze için ,insanlık için adım atmaya davet ediyoruz .

 

Ve yine halkımıza ve meslektaşlarımıza "Boykot" çağrımızı yineliyoruz. Katil İsrail ile ilişikili şirketlerin açıkladığı rakamlara baktığımızda, yaptığımız küçük değişikliklerin çığ olup büyüdüğünü görebiliyoruz.

 

İnsanlık dışı bütün eylemlerden kurtulmak için verdiğimiz mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu minvalde tüm hekimleri, sağlık çalışanlarını ve bütün vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz!

 

Kanıksamayacağız!

 

Normalleştirmeyeceğiz!

 

Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız!" Dedi.

 

Basın açıklamasından sonra dua ettiler.

Dualarında;

"Hamd, Âlemlerin Rabbi, Rahmân, Rahîm ve hesap gününün maliki Allah'a mahsustur. Allah'ım yalnız sana ibadet eder ve yalnız senden yardım dileriz. Bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet; gazaba uğrayanların ve sapıklarınkine değil.

 

Allah'ım! Senin korumanı onlara karşı siper ediniyoruz. Onların şerlerinden sana sığınıyoruz.

 

Allahım!

Bugün Filistin ve Doğu Türkistan başta olmak üzere yeryüzünün birçok yerinde zulme ve katliamlara maruz kalan; vatanları işgal edilen; camileri harap edilen; hakları ihlal edilen bütün kardeşlerimize yardım eyle, bizi de onlara yardımcı eyle, kardeşlerimize en kısa zamanda nusretinle zaferler nasip eyle.

 

Masum insanları, bebekleri katleden hainleri Sana havale ediyoruz. Hastanelere ve camilere sığınmış kimsesizlerin üzerine bombalar yağdıran, kutsal nedir bilmeyen, merhametten ve insanlıktan nasibini almamış vicdansızlara fırsat verme. Onları Kahhar isminin tecellisiyle kahru perişan eyle.

 

Allah’ım düşman birliklerini toz duman et, topluluklarını dağıt, sayılarını azalt, keskinliklerini körelt. Allah’ım onlara azabını ulaştır, ellerini bağla, kalplerini tut ve onları emellerine ulaştırma. Müslümanlara tuzak kuranların tuzaklarını kendi başlarına makus eyle.

 

Bu kutsal dava uğrunda gaza edip yaralanan kardeşlerimize acil şifalar ihsan eyle.

 

 

Ya Rabbi Ümmet-i Muhammed’e birlik ve beraberlik ihsan eyle. Zalimin karşısında, mazlumun yanında olmayı, iyiliği emredip kötülüğü engellemeyi, hakkın yanında olmayı, adalete ve merhamete çağırmayı bizlere nasip eyle.

 

Yüce dinimiz İslam’a bizleri hizmetkâr eyle! Dualarımızı kabul eyle.

Ve yâ Rabbi, biz inananları bağışla. Rahmetini esirgeme üzerimizden.

Âmîn! Ve selâmün ale'l-murselîn ve'l-hamdü lillâhi Rabbi'l-Âlemîn.

 

Tüm şehitlerimiz ve dualarımızın kabulü için El-Fâtiha!" Dediler. Vatandaşlar da duaya katıldılar. 

 

Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının yürüyüşünü ve dualarını, yerel vatandaşlar ve başka illerden gruplar halinde Edirne'yi gezmeye gelen vatandaşlar da desteklediler. Hekimlerin resimlerini çektiler. Olumlu diyaloglarda bulundular.