YARBAŞI BELEDIYESI HAYIR ÇARŞISI

YARBAŞI BELEDIYESI HAYIR ÇARŞISI
YARBAŞI BELEDIYESI HAYIR ÇARŞISI

Osmaniye ili Düziçi İlçesi Yarbaşı Belediyesi kendi bünyesinde oluşturduğu HAYIR ÇARŞISI ile gönülleri hoş ederek ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Hayır çarşısında kundaktaki bebekten yetmiş yaşına kadar ihtiyacı olanlara kıyafet konusunda yardımcı olunmaktadır. İhtiyaç sahibleri  Belediyenin tespit ettiği veya ihtiyaç sahiplerinin müracaat yapmaları neticesinde kısa sürede tetkik edilerek karara bağlanılıyor. İnsanlar Belediye binasında tahsis edilen hayır çarşısına gelerek ihtiyacım bunlardır demeden ihtiyacı olan ayakkabıdan, terliğe, iç giyimden monta, bota ve cekete ne ihtiyacı varsa ister giyerek isterse paket yaparak gönül rahatlığında evine mutlu şekilde dönüyorlar. 

Yarbaşı Belediyesinin bu yaptığı halka hizmeti belde halkı, Düziçi İlçesi ve Osmaniye il merkezinde takdir ile karşılanmaktadır.

Konu ile ilgili olarak Belediyesi Başkanı yaptığı basın açıklamasında; “Değerli hemşehrilerim ben bu beldenin çocuğuyum. Hepimiz birbirimizi tanıyoruz. Özellikle pandemi süreci ile başlayan kısıtlamalar nedeniyle memleketimizde yeterli iş imkanı olmadığı için bir çok kardeşimiz arkadaşlarımız gurbette şirketlerde işçi olarak çalışıyordu. İşyerlerinin kapanması ile birlikte işinden oldular aşından oldular. Bizde bu zor durumda kalan kardeşlerimize el uzatarak eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. Hayır çarşımızda ihtiyaçlarını karşılayan insanların yüzlerindeki tebessüm bizlere ışık olmaktadır. Halkımızın mutluluğu belediyemizin başarısıdır. Kooperatifimizde ekmeği yarı fiyatına yani 750 kuruşa veriyorduk, bu günden itibaren  yeni fiyat indirimleri ile halkınızın yanında olmaya devam edeceğiz. Köy yumurtasını 50 kuruşa indirmiş bulunuyoruz. Bizi izlemeye devam ediniz, Her şey daha güzel olacak” dedi.