VALİ YUNUS SEZER'İN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

VALİ YUNUS SEZER'İN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ MESAJI

Edirne Valisi Yunus Sezer, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için mesaj yayınladı.

Vali Sezer mesajında;

 

"Bugün, Türk Milletinin vatanı için, bayrağı için, bağımsızlığı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığı gün, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma günüdür.

 

Çanakkale Zaferimizin sene-i devriyesini, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyor, Çanakkale destanının bütün kahramanları ile aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyoruz.

 

Geri dönmeyi asla düşünmeyen kahramanların yazdığı destan olan Çanakkale'de, Türk milleti topyekûn ayağa kalkmış, istiklaline ve istikbaline göz koyan emperyalist güçlere karşı kanının son damlasına kadar mücadele etmiştir.

 

Milletimizin gönlünde müstesna yerini alan şehitlerimiz, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, huzur ve güvenliği için gözlerini kırpmadan canlarını feda etmişlerdir. Üzerinde hür olarak yaşadığımız bu vatanı, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, vatan sevgimizin, birlik ve beraberliğimizin simgeleri olarak, gönlümüzde yaşayan aziz şehitlerimize borçluyuz.

 

Bu düşüncelerle "18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi" nin 109. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan ve millet uğruna hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum.

 

Ruhları şad olsun." Dedi.