TOPRAKTAN SOFRAYA EDİRNE GASTRONOMİ FESTİVALİ GALA GECESİ YAPILDI

TOPRAKTAN SOFRAYA EDİRNE GASTRONOMİ FESTİVALİ GALA GECESİ YAPILDI
TOPRAKTAN SOFRAYA EDİRNE GASTRONOMİ FESTİVALİ GALA GECESİ YAPILDI
TOPRAKTAN SOFRAYA EDİRNE GASTRONOMİ FESTİVALİ GALA GECESİ YAPILDI
TOPRAKTAN SOFRAYA EDİRNE GASTRONOMİ FESTİVALİ GALA GECESİ YAPILDI
TOPRAKTAN SOFRAYA EDİRNE GASTRONOMİ FESTİVALİ GALA GECESİ YAPILDI
TOPRAKTAN SOFRAYA EDİRNE GASTRONOMİ FESTİVALİ GALA GECESİ YAPILDI

Edirne Valiliği öncülüğünde gerçekleştirilen, Topraktan Sofraya Gastronomi Festivali'nin gala gecesi yapıldı. 

Tarihi lezzetlerle hazırlanmış, zengin menünün yer aldığı gala yemeğine; çalışmalarda emeği geçen akademisyenler, şefler, sponsorlar, basın mensupları katıldılar. 

Edirne Valisi Yunus Sezer konuşma yaptı.

Vali Sezer konuşmasında şu sözlere yer verdi;

 

"Bu anlamlı günde ülkemizin güzide gastronomi anlamında hizmet veren, sektör temsilcilerinin, çok değerli şeflerimizi de burada Edirne'de ağırlamaktan dolayı ayrıca mutluluk duyuyorum. İnsanlar bir araya gelecek ki güzellik ortaya çıksın. Gönüllüler bir araya gelecek ki asıl gönül sofraları kurulsun. Bugün Edirne'mizde de böyle bir festival sebebiyle, böyle sofralar kuruluyor. Bu manada katkı sunan tüm şeflerimize, hocalarımıza, emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Az önce kıymetli hocamız bunun yaklaşık 8-9 aylık serüvenini anlattı. Ben tekrar edip sizleri yormayayım. Fakat her yaptığımız işte sonuç almamız lazım. Sadece bir araya gelmekte önemli. Fakat bir araya geldiğimiz zaman, bu güzel ülkeye, bu güzel şehre kalıcı bir şeyler bırakmamız lazım. Bizden sonra da devam edecek. Bu festivalin kalıcı olmasını canıgönülden diliyorum. Önümüzdeki yıl da yine çeşitlenerek ve üzerine koyarak devam etsin ve bir markalaşsın. Bunu canıgönülden istiyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl da daha kapsamlı festivaller hep beraber gerçekleştiririz. Edirne gerçekten de 92 yıl Osmanlı'ya başkentlik yapmış, hem saray mutfağının hem de Rumeli mutfağının olduğu bir şehir. Fakat baktığımız zaman menülerimiz gittikçe daralmış ve birkaç çeşit yemekten ibaret olmuş. Topraktan sofraya hazırlanan kitap, oradaki reçetelerle beraber biliyorum restoranlarımızda da bu geçmişin zenginliğini tekrar yaşama ve geleceğe aktarma imkanı buluyoruz. Ben emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Kültür Müdürlüğümüze, kıymetli şeflerimize, destek veren kıymetli sponsorlarımıza ve bugün bizleri burada onurlandıran, buraya gelerek şeref veren tüm misafirlerimize de ilim adına, güzel Edirnemiz adına teşekkürlerimi iletiyorum."

 

Akademisyenler, şefler, sponsorlar da konuşmalar yaptılar. 

Gala gecesinde kendilerine ödül ve teşekkür belgesi verildi.