SUUDI ARABISTAN UMRE KONUSUNDA KISITLAMALARI HAFİFLETMEYE BAŞLADI

SUUDI ARABISTAN UMRE KONUSUNDA KISITLAMALARI HAFİFLETMEYE BAŞLADI
SUUDI ARABISTAN UMRE KONUSUNDA KISITLAMALARI HAFİFLETMEYE BAŞLADI

Suudi Arabistan makamları, Kovid-19 nedeniyle 6 ülkeden gelen yolculara uygulanan seyahat kısıtlamalarını hafiflettiğini duyurdu.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı; Mısır, Endonezya, Pakistan, Brezilya, Vietnam ve Hindistan'dan gelen yolcular için uygulanan 14 gün karantina şartının hafifletilerek 5 güne indirildiğini açıkladı.

Kısıtlamalarda hafifletme kararı 1 Aralık Çarşamba günü sabahında yürürlüğe gireceğini  resmi gazetede ilan edildi.

Kısıtlama kararı  mayısta verilmişti.

Açıklamada söz konusu ülkelerden gelenlerin aşı durumlarına bakılmaksızın 5 günlük karantinayla krallık topraklarına girebileceği kaydedildi.

Suudi Arabistan makamları geçtiğimiz mayıs ayında Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla ihtiyati tedbirlerin bir parçası olarak çeşitli Arap ülkeleri ve yabancı ülkelerden gelenlere seyahat kısıtlamaları getirmişti. Endonezya, Pakistan, Brezilya, Vietnam, Mısır ve Hindistan için üçüncü ülkede 14 gün kalmaya ihtiyaç duymadan Suudi Arabistan'a girişlere izin verildi.

Türkiye için henüz bir karar verilmedi. Biraz daha sabır,  yakında bizelerede açılacaktır yollar, allahın izniyle sadece dua edelim, tüm dünya tekrar kapanma politikasına dönmesin kafi bize, olay siyasi falan deyip durmayalım. Haremeyni Şerifler ve  sınırları asla siyasete konu edilmemiştir bu güne kadarki siyasi ortam bile giderek iyileşiyor,  allahın izniyle.

Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler...

KABENİN KOMŞUSU