NAMAZA TEŞVİK EDELİM

NAMAZA TEŞVİK EDELİM

NAMAZA TEŞVİK EDELİM 

Dünys hayatında bir Müslüman erkek için İslam’ı yaşama konusunda kendisine yardımcı olan sâliha bir hanım dünyanın en hayırlı nimetidir aynı şey kadın içinde gecerlidir muhakkak. Dünyanın en güzel şeyidir eşi tarafından namaza kaldırılmak diz dize secdede oturup dualar etmektir.

Hele birde evlatlarımız yanımızda namaza niyetlenmek erkek evlat babasının kız evlat ve anne bir tık geride namaza niyet ederken eşi tarafından kıldırılan sabah namazına niyet etmek bundan güzel bir cennet varmıdır?

Gerçek sevgi, evlilik yıldönümlerini unuttuğu için eşlerine darılanların değil, günlerdir sabah namazına kaldırmayı unuttuğu için eşlerine gönül koyanların sevgisidir. Gerçek sevgi, eşini cehennem ateşinden korumak için çırpınanların, sabah namazına kalkamayan eşi için üzülenlerin, dertlenenlerin sevgisidir. Gerek sevgi, her gün gözünün önünde namazlarını terk ederek Allah’ın rızanı kaybeden eşleri için endişelenenlerin sevgisidir.

Eşlerini sabah namazına kaldıranlar, onlara dünyanın en kıymetli hediyesini vermiş olurlar. Çünkü Efendimiz (s.a.s) buyuruyor ki : “Sabah namazının iki rek`at sünneti, dünya ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır.” (Müslim)

 Vallahi namaz; dünya ve ahirette rahat ve hayırdır.

 Vallahi, sana Allah'tan daha düşkün ve merhametli kimseyi bulamazsın..!

 Vallahi, secde eden kişi Allah(cc) tarafından nasıl bir rahmetle kuşatıldığını bilseydi, başını secdeden kaldırmazdı...! 

 Sabah cemaatinin müdavimleri; yüzleri beyaz, alınları nurlu ve vakitleri bereketli olur.

Eğer onlardan isen Allah'a hamd et, onlardan değilsen, Allah'a dua et ki onlardan olasın.

Peygamber Efendimiz de (asm) ehlini ve ailesini namaz için uyandırırdı. O halde, birbirimizi namaza uyandırmamız sünnet-i seniyye hükmündedir. Peygamber Efendimiz’in (asm) selatu selam olsun.

Eğer uykusu ağır bir arkadaşı namaza uyandırıyorsak yine nazik ve nezih üslûptan taviz vermeyelim. Kızgın ve sert bir üslûpla namaza kaldırmaya asla çalışmayalım. Eğer o gün namaza kaldırmaya muvaffak olamamış isek, bu durumu arkadaşımız uyanık iken enine boyuna tartışalım ve namaza kalkmak için birlikte çözümler üretelim.

Çocuklarını çok seven Anne, sabah Namazına çocuklarını şöyle uyandırıyordu;

Namaza kalkın, Cennette bizden kimse eksik olsun istemiyorum.

Onlar gaybe  inanırlar, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiğimizden de Allah yolunda harcarlar." (Bakara Sûresi 3)

الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَيُقِيمُونَ الصَّلاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنفِقُونَ ﴿٣﴾

Ellezîne yu’minûne bil gaybi ve yukîmûnes salâte ve mimmâ razaknâhum yunfikûn(yunfikûne).

Onlar (takva sahipleridir) ki, gaybe (gaybte Allah’a) îmân ederler, namazlarını kılarlar ve kendilerini rızıklandırdığımız şeylerden infâk ederler (başkalarına verirler).

"Namazı kılın, zekâtı verin. Rükû edenlerle birlikte siz de rükû edin." (Bakara Sûresi 43)

وَأَقِيمُواْ الصَّلاَةَ وَآتُواْ الزَّكَاةَ وَارْكَعُواْ مَعَ الرَّاكِعِينَ ﴿٤٣﴾

Ve ekîmûs salâte ve âtûz zekâte verkeû mear râkiîn(râkiîne).

Ve namazı kılın (ikame edin) ve zekâtı verin. Ve rükû edenlerle beraber rükû edin.

"Sabrederek ve namaz kılarak (Allah’tan) yardım dileyin.  Şüphesiz namaz, Allah’a derinden saygı duyanlardan başkasına ağır gelir." (Bakara Sûresi 45. ; 

 

وَاسْتَعِينُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ وَإِنَّهَا لَكَبِيرَةٌ إِلاَّ عَلَى الْخَاشِعِينَ ﴿٤٥﴾