MEDİNE KURAN’I KERİM MÜZESİ

MEDİNE KURAN’I KERİM MÜZESİ
MEDİNE KURAN’I KERİM MÜZESİ
MEDİNE KURAN’I KERİM MÜZESİ
MEDİNE KURAN’I KERİM MÜZESİ

MEDİNE KURAN’I KERİM MÜZESİ                 

Çok önemli eserlerin muhafaza edildiği müze Eylül 2015'te açılmıştır.

Müzenin en önemli eserlerini, Osmanlı Hattatlarının yazdığı Kur'an-ı Kerim'ler oluşturmaktadır Kur'an-ı Kerim tarihi ve 23 yıllık vahiy serüveninin yanı sıra birçok nadide el yazması Kur'an-ı Kerim'in sergilendiği müze ziyaretçilere ücretsiz hizmet veriyor. Kur'an-ı Kerim Müzesi Müdürü Dr. Hamza Musa Abdullah Adem, Hazreti Muhammed'in kabrinin de bulunduğu Mescid-i Nebevi'nin yanı başında kurulan müzeyle, yeni teknolojiler aracılığıyla Kur'an-ı Kerim'i Peygamber Efendimizin misafirlerine tanıtmayı amaçladıklarını söyledi.

Medine Mescid-i Nebevi'nin 5'inci kapısı yakınlarında bulunan müze, sabah 9.00 ila akşam 21.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor.

 Geçen sefer ziyaret ettiğim müzede kuranı kerimin ilk indirldiğinden bu güne gelen tevsirleri süreleri ve kuranı kerimler yer almaktadır  

Ali Ulvi Kurucu merhumun hatıralarını okuyordum, Medine-i Münevveredeki bir kütüphanedeki çok sayıda el yazması eserlerin yıllarca nasıl muhafaza edildiğinden bahsediyordu, belki de Bu Kuran'ı Kerim de onlardan birisi. çektiğim resimleri sizlere takdim etmekten çok mutlu olacağım. Hakikaten muhteşem bir şekilde muhafaza edilmiş. 

Ayriyeten Ahşaptan yapılmış, sedef ve fildişi kakmalı Kuran dolabı. 3 kapısı vardır. Sağdaki ve soldaki kapılar mihrap, ortadaki kapı kıble şeklindedir. Üzerine fildişi ile Allah lafzı işlenmiştir. Menteşeleri gümüştendir. Yanlarda gümüşten sütunlar vardır. Kapılar geometrik süslemelidir. Müzeye 1910 yılında bağışlanmıştır.

Bazı mushaflar çok küçük olduğundan, rahat incelenmeleri için büyüteç altına konulmuşlar.

Diyorumya medineye geldiğinizde bu güzel mekanı muhakkak ziyaret etmelisiniz.

KABENİN KOMŞUSU