Kitabın Gelirini Nur’ul İslam Camisine Verilecek

Kitabın Gelirini Nur’ul İslam Camisine Verilecek
Yazar Aktivist Emiyra Bayrak
Kitabın Gelirini Nur’ul İslam Camisine Verilecek
Kitabın Gelirini Nur’ul İslam Camisine Verilecek

Yazar ve Aktivist Emiyra Bayrak, ilk kitabını “Gülderen” ismiyle okurlarına sunacak.

Yazar Bayrak, 1965 yılında İstanbul’da doğdu, Zeytinburnu İmam Hatip Lisesini bitirdi, 5 kardeşin en küçüğü Emiyra Bayrak Hafız arkadaşları ile gittiği Hicaz ziyareti sonrasında, kutsal toprakları gelin olarak gitti. Arapça dilini kayınvalidesinden üç ayda öğrendi.

Mücadele ruhu ile tanınan yazar, bir çok projeye imza atarak, üst düzeydeki kişilerle dostluk kurdu. Mekke’ye gelenlerle yakın dostluklar kurarak ilgilendi.

“Dilenciliğe hayır, yardım vakfına evet” isimli resim yarışmasında birincilik aldığında henüz 29 yaşındaydı.

2001 yılından bu yana Mekke’nin önemli vakıflarından “Umm Al-Qura” kadın ve yetimleri koruma vakfı ve “El-emel El manşur” engelli çocukları koruma derneği gibi Mekke’nin önde gelen sivil toplum kuruluşlarından kadın kolları yönetimlerinde bulundu, halen görevlerini sürdürüyor.

Zamanının çoğunu sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına ayıran yazar, memleketi İstanbul’da da çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye’de bir çok internet sitelerinden ve gazetelerde yazıları yayınlıyor

Hayatını Suudi Arabistan’da sürdüren yazarımız 4 kız, bir erkek olmak üzere 5 çocuk annesidir.

Türkçe, İngilizce, Urduca ve Arapça olmak üzere 4 dil bilmektedir. Yazar aktivist ilk kitabı “Gülderen” ismiyle yayınlanmaktadır.

ADINA BAHÇE OLUŞTURDU Emiyra Bayrak ismine, Osmaniye’nin Düziçi ilçesi Yarbaşı Belediyesi tarafından ismini taşıyan bahçe oluşturuldu.

Bayrak bu olayla ilgili olarak; “ Yarbaşı Belediye Başkanı Mustafa Kaynar Beye “Yazar Emiyra Bayrak Anısına” bahçe oluşturdukları için Ayriyeten şükranlarımı sunmayı borç bilirim. ”demektedir.

Yazar Bayrak çıkacak olan kitabının gelirinin tamamını Nur’ul İslam camisine bağışladığını da vurgulamaktadır. Kitapta emeği geçenlere ayrıca teşekkür eden yazar Bayrak, kitabın yayınlanmasında yoğun emeği geçen, Yazar, Turizmci, Hasan Kazgı için; hocam, Ejdadlardan gelen Fidanlardaki güllerden ilham alarak yazdığım GÜLDEREN adlı Kitabımda çok emeğiniz geçti lütfen hakkınızı Helal ediniz. ”demektedir.

Ayrıca, Serencan Yayınevi yapımcısı yazar Gülşen Gazel ile okurlarına, kendisinin kitap yazması için motive edenlere de teşekkürlerini bildirmektedir.

Yazar ve Turuzmci Hasan Kazgı ise yazarın ilk kitabı ile ilgili olarak duygularını aktarıyor.

Yazar Kazgı, “Değerli üstazem, kadim dostum, ahiretliğim, kardeşim, İstanbul hanımefendisi, ‘Çölde Gül’ olan sevgili Emiyra Bayrak.”diye başladığı dizelerinde, “Serencan yayınevi tarafından yayınlanan ilk kitabı ‘Gülderen’ kitap dünyasında yerini aldı” demektedir.

Yazar Kazgı duygularını; “Yarbaşı Belediyemizin “10 fidan bir öğrenci” geliri öğrencilere burs olarak verilmek üzere hazırlanan kampanya projesine katkı sağladınız. Belediye Meclis Kararı ile adınıza 100 fidan dikilerek “Yazar Emiyra Bayrak Anısına” bahçe oluşturuldu.

Kara sevdam olarak başlayıp Kabe’nin aşkı ile çıktığınız yolda O’na komşu olmanıza melekler amin demiş Allah kabul buyurmuş.

Bu kitabın hazırlanmasında editörü olmaktan onur duyduğum çalışmanızdan dolayı müteşekkirim, tebrik ediyor, “Kara Sevdam” kitabınız ile devam edeceğiniz yolda başarılar diliyorum.” Sözleriyle tamamlıyor.