KIŞIN VAZGEÇİLMEZ LEZZETİ: KELLE PAÇA!
SİBEL SARIHAN'DAN KELLE PAÇA AÇIKLAMASI
Kış mevsimi geldiğinde, özellikle kar yağışlı günlerde içimizi ısıtan ve bağışıklık sistemimizi güçlendiren en özel lezzetlerden biri kelle paça çorbası oluyor. Bahçeşehir ve Florya’da hizmet veren Sarıhan Restoran’ın Yönetim Kurulu Başkanı Kaya ve Sibel Sarıhan, kelle paçanın kış aylarında insan vücudu için adeta bir depo vitamin olduğunu vurguladı.
Sarıhan, "Özellikle kış mevsiminde kelle paça yemek, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücuda gerekli olan kollajeni sağlar. Hele hele kar yağdığı zaman, kelle paçanın tam yeme zamanıdır" dedi.
Kelle paça çorbası, içerdiği protein ve minerallerle vücut direncini artırırken, lezzetiyle de damakları şenlendiriyor. Sarımsak, sirke ve baharatlarla tatlandırılan kelle paça, hem sağlık açısından hem de geleneksel mutfak kültürümüz açısından büyük önem taşıyor.
Siz de kışın en soğuk günlerinde sıcak bir kelle paça çorbası içerek bağışıklığınızı güçlendirmek ve içinizi ısıtmak istemez misiniz?
(Marmaranın Sesi Haber Merkezi)
Yorumlar (0)