HARF HARF İPEKLE YAZILAN KUR’AN-I KERİM

HARF HARF İPEKLE YAZILAN KUR’AN-I KERİM
HARF HARF İPEKLE YAZILAN KUR’AN-I KERİM
HARF HARF İPEKLE YAZILAN KUR’AN-I KERİM
HARF HARF İPEKLE YAZILAN KUR’AN-I KERİM

HARF HARF İPEKLE YAZILAN KUR’AN-I KERİM 

Kur'an-ı Kerim'i harf harf iplik ile yazdı     

- Pakistan'ın Pencap eyaletindeki küçük bir kentte yaşayan Nasim Ahtar isimli bir mümine hanfendi kardeşimiz 32 yıl boyunca devam ettiği el nakışı Kur'an-ı Kerim'i bitirdi. Ahtar, dünyada bir ilk olduğunu iddia edilen  Kur'an-ı Kerim' kendisi Medineye gelerek müzeye hediye etti. Pakistan'ın Pencap eyaletindeki Gujrat'da yaşayan Nasim Ahtar 32 yıl boyunca kendi eliyle Kur'an-ı Kerim'i nakşetti. Ahtar, dünyada bir eşi olmadığını iddia ettiği çalışmasını Suudi Arabistan' Medine'de kentinde bulunan Kur'an-ı Kerim Müzesi'ne hediye etti. Yaptığı çalışmayı çeşitli basın kuruluşlarına anlatan Ahtar, "Bu Kur'an-ı 32 yıl içinde tamamladım .Genç yaşımda başladım ve yaşlanana kadar devam ettim. Yaptığım tüm araştırmalar sonucu dünyada böyle bir çalışma yapan ilk kadının kendim olduğu sonucuna vardım. Bu benim bağımsız çalışmam" ifadelerini kullandı.

İpek kumaş üzerine işlenen Kur'an-ı Kerim ,Pakistanlı Kur'an hocaları tarafından incelendikten sonra Medine Kur'an Müzesine hediye edilmiştir.

Medine Kur'an Müzesi Halkla İlişkiler Müdürü ve resmi Abdurrahman Bena, ''Nesim Ahtar Pakistan'ın Pencap eyaleti Gucarat bölgesinde yaşamaktadır. 1987 yılında başladığı süreçte çok emek verdiğini belirten Ahtar,"Her gece abdestimi alıp çalışıyordum ve Allah'a şükür işimi bu sene bitirdim" dedi Ağustos ayında, kumaş üzerine Kur'an ayetleri yazarak işlemeye başlamış ,Bu değerli işi Ocak 2018'de tamamladığını beyan 

Kur'an-ı kerim işlemememi 32 yıl içinde tamamladım Genç yaşımda başladım ve yaşlanana kadar devam ettim. Yaptığım tüm araştırmalar sonucu dünyada böyle bir çalışma yapan ilk kadının kendim olduğu sonucuna vardım. Bu benim bağımsız çalışmam" ifadelerini kullanarak, kendisini ve islam ı onure etmiştir .

Kur'an 10 cilt olarak tasarlanmış her ciltte 3 Kur'an cüzü ve her cüz 27 sayfa ve her sayfa 15 satırdır. El ile işlenmiş her Kur'an cildinin uzunluğu 56 cm, genişliği yaklaşık 38 santimetre, ağırlığı ise 55 kilogramdır. 300 metre kumaş bu Kur'anın yazımı için kullanılmıştır'' açıklamsında bulundu.

Daha öncede yine Karaçi eyaletinden Pakistanlı Zümrüt Han tarafından 7 yıl boyunca pamuklu kumaş üzerine her sayfaya yeşil ipek ve güzel altın nakışlı Kur'an işlenmiştir. Rabbim kendilerinden razı olsun.

Kur’anın nuruyla yollarımızı aydınlansın inşallah.

KABENİN KOMŞUSU