GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE BİR HATIRA

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE BİR HATIRA

 

Edirne’de yaşayan Rafet Güngörür, dedesinden kalan tarihi fotoğrafları günümüze taşıyarak satışa sunuyor. 8 yaşında kendisine verilen fotoğrafı yıllar sonra çoğaltıp satışa çıkaran Güngörür, fotoğrafların geçmişi ve hikayesiyle de dikkat çekiyor.  

 

Güngörür, fotoğrafların anlamını ve kendisine nasıl aktarıldığını şu şekilde açıkladı: "Ben 8 yaşındaydım, 65 sene önce dedem bana bu fotoğrafı verdi. Sonra da çoğaltıp insanların faydalanabileceği hale getirdim. Güzel bir hatıra. Meriç Köprüsü'nün girişi, Karaağaç tarafından çekilmiş. Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nün Edirne girişinden çekilmiş. Selimiye Camii de o fotoğrafın içinde yer alıyor." 

 

Rafet Güngörür, bu fotoğrafların, dedesi Ali Güngörür tarafından Bulgaristan'dan getirilmiş olduğunu belirtti. "Bu fotoğraf dedemle Bulgaristan'dan gelmişti" diyerek, geçmişin izlerini taşıyan bu özel karelerin hikayesini aktardı.  

 

Güngörür, aslen inşaat ustası olmasına rağmen, bu işin hobi olarak değerlendirdiğini de vurguladı. "Bulgar papaz kiliselerinden ve tarih bölümlerinden büyük talep var. Fakültenin tarih bölümleri en çok Meriç Köprüsü fotoğrafını istiyor." diyerek, tarihi fotoğraflara olan ilgiyi dile getirdi.

Rafet Güngörür’ün dedesinin mirasını yaşatmak ve geçmişe olan ilgiyi artırmak amacıyla çoğalttığı fotoğraflar, hem nostaljik hem de tarihi bir değer taşıyor. Hem Edirne'nin hem de bölgenin tarihini görmek isteyenler için oldukça değerli bir fırsat sunuyor.