SİYASET bir'İNSAN KAZANMA SANATIDIR '

SİYASET bir'İNSAN KAZANMA SANATIDIR '

Siyaset, diğer adı ile, ' İnsan kazanma Sanatıdır '
Siyasi Parti üzerinde başka şahsi hesaplarınız yoksa ,Siyaseti sadece vatan aşkıyla bu aziz vatanın insanını 'Yaradılanı Yaradandan ötürü ' hissiyatıyla sevdiğiniz için yapıyorsunuz demektir.
Ve Dava insanı bilirki, insan kazanmak önce kalpleri feth etmekten kalbe hitab etmekten geçer.
Bir insanın gönlünden tutamazsanız o insanı gerçek manada kazanamassınız.
Evet evet kazanamassınız....
Bu birazda beceri kabiliyet kişinin vicdan dokusuyla alakalıdır. Kişiliğini karşısındakine nasıl yansıtabildiğiyle ilgili .
Onun içindir ki 'Has' dava insanı parmakla gösterilecek kadar azdır.
Tabi unutmayalım ki,herkeste böyle bir Has dava insanı olamaya birer adaydır aynı zamanda.
İşte bu vasıftaki insanlarda Siyasi partinin en başlarında bulunması gereken insanlardır.
Bencillikten dedikodudan , ayrıştırmalardan, insan kayırmalardan ,parti içinde taraf tutmaktan ,geçmişteki emektarları es geçmeden haklarını iade eden müteşekkürlerini iletmekten gocunmayan,Vefayı bilen egolarını nevsi duygularını yenmeyi başarmış aşabilmiş insanlardan oluşmalı.
Teşkilatta görev yapan kişiler en başta seçilmiş ve sorumluluğu büyük insanlardır.
Bu kişiler ayaklarını vura vura yürüyen havalarda başı yükseklerde görünümlü insanlardan oluşamaz. Vatandaş sizin siyasi partinizi ziyarete geldiğinde ,önce sizin görünüşünüzden hal ve tavırlarınızdan rahatsız değil ,Rahatlamalı'dır.
Bir söz var hani, '' İnsanın Yüzündeki taşıdığı ifade sırtında taşıdığı kıyafetten daha önemlidir '' diye. İşte insan kazanmanın ilk adımları bu cümlede çok güzel açıklanmıştır.
Meyva dolu bir dal nasıl eğilirse ,kültürel bilgi birikimi olan insanda öyle mütevazileşir.
Ufacık bir mevki koltuğuna geldiğinde kendini dev aynasında görme gafleti, insanın sadece kendini eritir ne kimseye fayda nede kendine yarar sağlar. Etrafındaki insanları kendinden uzaklaştırır. Siyaset yapan kişinin en önemli işi insan kazanmak olmalıdır. Daha da fazla insan….
İnsan kazanma sanatnın bize ışık tutan en büyük örneklerinden birisi ‘de R.T.Erdoğan olmuştur.
Mütevaziliğiyle kendisini makamlarının sarhoşluğuna hiç bir zaman kaptırmadan ,gururlarını nevsi coşkularını yenmiş kendisini aşmayı başarmış Teşkilatlara örnek teşkil eden bir Dava Adamıdır.
Cumhurbaşkanı el öptürmez ,ama yeri geldiğinde vatandaşının elini öpmekten de gocunmaz. Düşmana gururlu Dik ve kibirli ,ama Vatandaşına önünde boynu mütevazilikle eğilmiş, yüzünde kalbinden esen tebessümü ile bakar karşısındakine.
Zaten bir Teşkilatçı Recep Tayyip Erdoğan’ın hal ve hareketlerini takip etsin,insan kazanma sanatını edinecektir.
Neden Kadınlarımız Sn Erdoğan'a bukadar hayranlık vede sevgi duyuyor hep merak konusu olmuştur?
Sn Erdoğan Hanımların Kalplerini nasıl kazandı biliyormusunuz ? Kadına Değer verdi DEĞER.
Her kadını köylü şehirli,kapalı açık, çirkin güzel,küçük büyük yaşlı genç demeden önemsedi.
Gözlerinin içine bakarak sen çok değerlisin zekisin başarılısın ,özelsin sana güveniyorum bu memleketin sana ihtiyacı var mesajları verdi.
Bunu akıllı Tüm kadınlarımız öyle bir hissetti o mesajı aldıki, aldığı o gazla sonrasında fırtına gibi esti sahalarda .
Ve aldıkları mesajla ,o gönüllere işlenen özgüvenle 15 Temmuzda kadınlarımız sokakları dolduranların başında geldi. Ölüme yürüyecek kadar hemde ...
Bir insana değerli olduğunu gösterdiğinizde bunu hissettirdiğinizde o insanın kalbinden artık tuttunuz demektir...
Merak etmeyin bir insana değerli olduğunu gösterdiğinizde sizin değeriniz kaybolmuyor aksine yükseliyor karşınızdakinin gözünde bunu hemen ifade edemesede.
Sözünün Eri, yani Sözleriniz ile Yaptıklarınız uyumlu olduğunda Kadınların kalbi bağlanacaktır o kişiye ;güvenmek çok önemlidir insan hayatında.
Güven verecek bir insan bu özellikle Siyasetçi olursa dahada önem arz eder. Liderinizin bu vasıflarıyla, o tuttuğu Yol'da zaman içerisinde insanların gönüllerinde hakiki bir Davaya dönüşmesinede sebebiyet verecektir.
R.T.Erdoğan'dan önce kadınlar bugünkü kadar aktif siyasetin içine alınmıyordu gereksiz görünüyordu bazı Liderler tarafından.
Tabi bu konuda çok yanıldıkları anlaşılmıştır,bugünkü kadın başarısının Siyasi sonuçları ortaya çıktıktan sonra.
Kadınların siyasette aktif olması konusunda Tabuları yıkan Sn R.T.Erdoğan olmuştur.
Kendisine Minnettarız.
Kadınlara Siyasette özgüven kazandıran ,kadınların yeteneklerinin ortaya çıkarılmasına zemin hazırlayan 14 Yıllık iktidarın en önemli mimarı kendisidir.
Ve Kadınlar kendilerine güvenen ,sözüne değer veren,söz sahibi yapan , statü kazandıran bir Adamı unutmaz .
İşte merak edenlere neden kadınlar Erdoğann'a bukadar değer veriyor diyenlere,
Recep Tayyip Erdoğan Kadınlarımızın kalplerinden böyle yakalamış tutmayı başarmıştır arkadaşlar .
Ak Partinin bugünkü başarısının altında R.T.Erdoğan'ın, insanlarla kurduğu bu duygusal bağlar doğal yaklaşımları Alçak gönüllüğü Mütevaziliği ,
ve kalbinden akan içten sahici yüzündeki tebessüm yüklü ifadelerinde yatmaktadır.
Bir örnek verecek olursam ,Hiç bir partiye oy kullanadığını ama eğiliminin chp olduğunu anladığım sohbet ettiğim bir bayanın söyledikleri manidardı :
Bayan : ' 15 Temmuz gecesi korku içinde tüm kanalları deli gibi gezindim ve sadece Erdoğan'ın sesini duymak istedim sesini duyunca içim öyle bir ferahladı öyle bir rahatladımki anlatması mümkün değil o anki duygularımın ' demesi herşeyi anlatıyor zaten ! (?).
Erdoğan yanlısı olmadığını ifade eden bir kadının bile bilinç altında kalbini feth edebilmek o güveni aşılamayı başarmış olmak her yiğidin harcı değil.
Dolayısıyla A'dan Z'ye kadar Siyaseçi Teşkilattçı olabilmenin tek yolu İnsanların kalbinden tutabilmeyi başarmaktan geçmektedir. Kibirle vatandaşa yukarıdan bakmaktan,bir insanla karşılaştığınızda tebessümsüz boş boş duvara bakar gibi yüzüne bakmaktan geçmiyor.
Azıcık Tebessüm iki çiftte güzel kelam ekleyelim cemalimize. Kaybetmeyiz aksine kazanırız inşallah..
Çünkü bu Dava gruplaşarak bugüne gelmedi. Birimiz hepimiz hepimiz birimiz felsefesiyle bugünlerdeki başarılara ulaştık.
En açık örnek Sayın Cumhurbaşkanımızın geçmişten bugüne kadar olan Siyasi yaşamını insani vasıflarını ,
Türkiyede Siyasete kattığı dürüstlük doğruluk güveninirliğinin damgasının sahibi olarak duruşunu VEFASINI örnek alsak taklit etsek bile yetecektir inanın ......
Birlik ve Beraberliğimizin daim olması dileklerimle ,
Durmak Yok Yola Devam EVVEL ALLAH . . . .
Konumuza uygun Kuran-ı Kerim'den şu Ayetimizle yazımızı noktalayalım.
Bismillahirahmanirrahim
Küçümseyerek insanlardan yüz çevirme ve yeryüzünde böbürlenerek yürüme. Zira Allah, kendini beğenmiş övünüp duran kimseleri asla sevmez.
Lokman suresi - 18. Ayet

Gülşen Bayraktaroğlu


06.11.2016 tarihili Köşe Yazısı