Hasta Türkiye´yi Silbaştan Derleyen Toparlayan Ayağa Kaldıran Lider Recep Tayyip Erdoğan

Hasta Türkiye´yi Silbaştan Derleyen Toparlayan Ayağa Kaldıran Lider Recep Tayyip Erdoğan

Allah'ın Selamı ve Bereketi Doğruların İyilerin üzerine olsun ...

Malumunuz Türkiye özellikle son 80 yılı aşkın süredir çok fazla çetrefelli inişli çıkışlı engelli yolları aşarak günümüze kadar geldi.

Darbeler, sistem askerinin tehditkar yönetimi gölgesinde ezilen Hükümetler artı Halkımız .. Ekonomik krizler,vs.lerle geçen uzun çetrefelli Türkiyeli zaman dilimleri …

Bu yazımda biraz geçmiş günlere yolculuk yapacağım . Malumunuz, geçmişini bilmeyen geleceğini sağlam zemine inşaa edemez.

Şeyh Edabil'nin mısralarında ki ifadeleri manidar:

'' Oğul Geçmişini Bil ki,Geleceğine Sağlam Basasın, Nereden Geldiğini Bil ki Nereye Gideceğini Bilesin '' mısralarındaki gibi..

Öncesini unutana da hatırlatmak bilenlerin üzerine vazifedir.

Mucize gibi sanki, Türkiye'de bir zamanlar hayal mümkün değil dediğimiz herşeyin gerçeğe dönüştüğüne şahit oluyor, topu topuna 14 yıldır Altın dönemlerini yaşıyoruz. Elhamdülillah diyelim...

Türkiye, 3'Partili [ ANAP-DSP-MHP ] Koalisyon Hükümetinin Milletimize hüsranlar yaşatan iktidarından kurtarılarak,tek başına İkidara gelen Ak Parti Hükümetinin devamıyla bugünkü genel Sosyo-Ekonomik Refahın yansımasını herşekilde Ülke ve Vatandaşlar olarak görmekteyiz.

Bir kesim minik kitle İdeolojik düşünceyle bunu inkar etse yani nankörlük yapsa da ' Güneşi balçıkla sıvayamaz sınız ' ....

Sıvayamazlarda zaten ..Çünkü icraatlar gün gibi ortada ..

Lakin büyük Türkiye'nin ve halkımıza yansıyacak olan refah temelleri 20 yıl öncesinden atılıyordu .

Nasıl diyeceksiniz? Kısaca geçmişi tekrar gözden geçirelim.

Dönemin, Refah Partisi ( İBBB ) adayı Recep Tayyip Erdoğan 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesiyle Türkiye de tarihi bir dönemeçe girildiğini kimse bilmiyordu aslında. Kader Yönetimler tarafından tükenmiş olan milletin leğine ağlarını örmeye başlamıştı bile ..

Ah Kardeşlerim ahh.. Nekadar ah vah ile, o, R.T.Erdoğan öncesi dönemleri acı acı yad etsek azdır sanırım....

Ülke Ekonomisini ve Sistemdeki çarpıklıkları bir kenara koyuyoruz..!

En önemli,ve doğal yaşamsal ihtiyaçlarından mahrum yaşatıldı Yıllarca bu Halk ... ne çileydi amma velakin.

İstanbul ,Hava kirliliğinden nefes alamayan bir şehir iken,

Çevre kirliliğinden hastalıklar kol gezerken,

İstanbul çarpık kentleşmenin etkisiyle ,sapsarı yeşilsiz bir Ortadoğu Şehir'i görünümündeyken,

Hele hele halkımız SUSUZ' luktan inim inim inletiliyorken ,

Çöpten dağlar-la milletimiz boğuşuyorken,çöplerdeki sıkışan gazların patlaması sonucu insanlar ölüp, Ah'lar Vah'lar beddua'lar yeri göğü inletirken,

Millet rüşvet çarkıyla dönen İstanbul'un bereketini bitren,hizmet yoksulu CHP'li Belediye Başkanına Rest çekerek Milletin canına tak eden bu gidişata yeteer artık diyecekti ....; ve Halkımız,yerel Seçimlerde R.T.Erdoğan'ı İstabul'a Büyük Şehir Belediye Başkanı yaptı.

Erdoğan Göreve gelir gelmez icratların başında, İstanbulun başlıca hayati yaşamsal meselesi olan

Susuzluk sorununu çözmek olacaktı.

CHP belediyesi . Yalova’dan su getirmek suretiyle, tankerlerle susuzluğu gidereceğini iddia ediyordu halkın canından bezdirildiği dönemlerdi. Ancak Beşiktaş’ın su ihtiyacını giderebildiler. Halk bidonlarla tankerleden yağmur çamur su taşıyordu. Dışarıdan baktığınızda manzara, bir Afganistan görünümündeydi mahalleler caddeler..Vah bize vahh ne fena günlermiş ..

İstanbul Su-suz-luktan inletiliyordu.... Trakya bölgesinden, ISTIRANCA Dağları'ndan 180 kilometreden Dağlar delinerek şehrin su sorunu çözülmüş oldu ;çeşmelerden pırıl pırıl su akmaya başladı.

Bugün, İstanbul’umuzun su sıkıntısını Sn Erdoğan kökten çözmüştür. Söylemesi nekadar kolay değil mi? Ama bu çileleri çekmek bir zulüm dü- zulüm ..

Şehire 100 bin Ağaç Dikme Kampanyasıyla başlayıp ,daha sonra 2 milyon Ağaç Dikme Kampanyasına ulaştı bu sayı .İstanbul'lu Yeşile, Ağaca , Çiçeğe, DOYDU. İstanbul'a dışarıdan gelen bir vatandaşın gözü gönlü açılır oldu Belediyenin Şehrimizi, yeşille çiçeklendirmesi düzen nizam getirilmesi sonucunda .

Şehirde yaşayanların gününün yarısı yollarda geçtiğini düşünürsek, bu çevresel görsellik yeşilin görüntüsü İnsanların Psikolojisinde Ruhun'da yaptığı olumlu moral ve sakinleştrici etkisini bir düşünün ? Herşeye bedel değil mi bunlar ?... Sakinleşmiş ruhu gevşemiş İnsan ,Huzur dolu çevre ve toplum demektir.

Sokaklarda çocukların oynayabileceği alanları yok kısıtlı iken ,Parklar Bahçelerle Donattıldı Semtlerimizin her bir noktası.

Çöp sorunu ise dönemin en Modern Geri-Dönüşüm Tesislerinin kurulmasıyla çözümlendi.

Keza Haliç'imiz içler acısı vaziyetteydi.Yanından geçerken burnumuzun direği titrer leş gibi çürük yumurta lağım kokardı.. Büyük uğraşlar çalışmalar sonucu Temizlendi. İçinde 28 çeşit balık yaşar hale getirildi.Pırıl Prıl bambaşka yepyeni yaşam enerji saçan bir Haliç çıktı ortaya .

Haliç Kongre Merkezi Halkın hizmetine tesis edilerek Haliç etrafını huzurla Tarihimizin yaşatıldığı yaşamsal değeri yüksek bir Mekan haline dönüştürüldü.

Hele Hele Çamlıca Sosyal Tesisleri.Şimdiki 20 yaşındaki gençler bunları bilmezler.

Bize düşen ise UNUTULANI hatırlatmak'tır...

Lakin , O Sosyal Tesisleri Halkın Hizmetine açan R.T Erdoğan olmuştur. Daha önce Halkın gidemediği ve belli kesimin tabiri caiz ise Halka tepeden bakan üst kaymak tabakanın gittiği yerler Sivil Halka kapalı Yasaktı. Sn Erdoğan,Çamlıca Sosyal Tesisleri'ni '' Benim Halkım bu güzelliklerden yararlanmalı '' çıkışıyla “ Tesisin ucuz işletileceği” sözleriyle Halkın hizmetine sunmuştur.

Kaliteli bir çevreyi inşa ederek, hizmetleri halkına layık görebilme meselesi bunu vatandaşa sunabilen buluşturabilen bir Siyasetçi olabilmekten geçer VİZYON Sahibi Siyasetçi olmak.

Dolayısıyla R.T.Erdoğan İstanbul'un geçmişten gelen Kronikleşmiş sorunları çözmüş bir Başkan'dı.

İstanbul'daki bu Üstün Örnek teşkil eden '' Halka Hizmet Hakka Hizmettir '' anlayışındaki Başarıları halkın bu hizmetlerinden memnuniyeti sonucu

Erdoğan'a Başbakanlık yolunu açtı.R.T.Erdoğan'ı budefa Türkiye'nin Yönetimine getirildi.

R.T.Erdoğan,Tevazusuyla, Vefasıyla, Duygusal Ruhuyla, Mütevaziliğiyle,Kalbindeki Merhameti harikulade hitabetiyle gönüllere taht kurdu,

En önemlisi İmanlı Kalbi Allah'a olan İnancıyla ,Halkın Kalbinin Merkezine yerleşen son Yüz Yılımızın eşsiz Lider'lerinden bir haline dönüştü.

Hele Metroları ,Metrobüsleri ,Marmary'ları,Köprüleri ,çevre yollarını,24 bin km duble yolları, saysak bitiremeyiz bu Şehrimize ve Ülkemize kazandırdıklarını.

Durun daha Türkiye çapında yaptıklarına gelemedik. İnşallah onlardanda diğer yazımda kısaca bahs edeceğim ..

Siz deyin R.T.Erdoğan bir Yetenek,biz diyelim bu Millete Allah'ın bir Lütfu.. Aslında HEPSİ..

Türkiye R.T.Erdoğan ile yeniden Doğdu.

Bu Ülke için yaptığı Hizmetleri sıralamaya kalkarsak sayfalar yetmeez !..

Allah bu Ülkede Taş Üstüne Taş koyandan Razı Olmaz mı?

Ya koymayanlar sadece kışkırtıcılıktan ,bir şeyleri yıkarak zafere ulaşmayı hayal eden Kaostan beslenen Siyasetçilerin,örgütlerin Devlet içine sızmış hainlerin akıbeti ne olacak acaba hiç düşünürler mi? Vah size Vahh ...

İnsana Teşekkür etmeyi bilmeyen Allah'a Şükretmiş olabilir mi? Herkes Sn .Erdoğan'a Teşekkür borcu var bana göre ... Çünkü Türkiye'de Kişi Mezhep,Dil,Din Irk ayrımı yapılmadan ,A-partilisi B-Partilisi demeden eşit muamele eşit Hizmetlerde bulunulduğu için en başta.

Sevgili Paygamberimiz (s.a.v.) buyuruyor ki:

“ Kıyamet gününde Allah’ın en sevgilisi ve ona en yakın olan insan adaletli olan Devlet başkanıdır, Allah'ın en çok gazap ettiği ve kendisinden uzak tuttuğu kimse ise zalim Devlet başkanıdır.”

“Adil ve alçak gönüllü bir devlet başkanı Allah'ın yeryüzündeki gölgesi ve mızrağıdır. (Zayıfları himaye eder ve onlara saldıranlara karşı korur.) Böyle müslümanlar ( Hükümdarlar ) için yetmiş Sıddıkın sevabı yazılır.”

Yukarıdaki Hadislere binayen ,Mültecileri R.T.Erdoğan'ın Ülkemizde nasıl Himaye ettiğini hatırlatır Diktatör safsatasıyla saldıran iftiracılara soruyoruz?

Erdoğan'ın yaptıkları bu Hadis'te belirtilen kişiliğe nekadar uyuyor değil mi?

Bölgemizdeki savaş atmosferine rahmen Ekonomik krizlerler Türkiye'nin yanından bile geçmemiştir ekonominin sağlam yöneticilerin ellerinde bulunduğundan.

Bu Erdoğan Türkiye'sinin Başarılı Yönetiminden kaynaklıdır.

Aksini idda edenlerin derdi açıkça hedefleri Türkiye Cumhuriyeti ve eski sistemlerini düzenlerine olan özlemleridendir !

Halk hangisinin umurundaydı ki sanki ? Çok iyi tanırız o zihniyeti ...

Bunu anlamak için çok zeki'de olmanıza gerek yok. Kulağınız duysun gözünüz görsün yeterli'dir.

. Selametle kalınız.

Gülşen Bayraktaroğlu

01.05.2016 tarihinli bir Köşe Yazısı