Ben Eski Bayramları Özledim

Ben Eski Bayramları Özledim

Bayram nedir diye sordular çocukluğumdur dedim.

Aslında çocukluğumdaki bayramları özledim ben, ya sizler biliyorum  sizlerde aynen diyorsunuz,

Bu vesileyle, benim gibi eski bayramların hasretini çekenler için, hepimizdeki mahsun değişimle ilgili bu güzel yazıyı sizlerle paylaşmak istedim...

Bayramda buram buram hasret kokardık.

Bayram denince aklıma hep, babamın yaptığı  döşemeleri tahta pencere camları   dışarıdan yine tahtalı panjurlu tavanını kiremitli bahçeli evimiz gelir hep aklıma. Gözlerimi kapatıp  hayal kurduğumda bahçemizdeki duvarı sarmış hanım elinin kokusu gelir hala burnuma.

Bayramlıklarımızı gözümüzde o kadar büyütürdük ki, giymeye kıyamazdık. Akşamdan hazırlanmış yeni giysilerimizle sabaha kadar mutluluktan uyuyamazdık. “Sabah olsa da giyebilsem” diye sabahı iple çekerdik. 

Birde Fransa’dan gelen sabri amcamla gezmenin  lezzettini. Fransadan gelen çikolataları, şekerleri komşularımızla paylaşırdık. 

Almadan vermenin o dayanılmaz hazzını yaşardık. Bitişik duvardan komşumuza giden ufak pencereden fakirce ama bir o kadar da içten sevgiyle hazırlanan sıcacık çorbalarımızı paylaşırdık.

Sevgimizin, güvenimizin freni yoktu, güvendikçe güvenir, sevdikçe sevilirdik.

Biz ya çocuktuk yada bilmiyorduk. alamıyorduk televizyondan kendimizi. Tatlı cadı ve tom ve jeri vardı. Şimdikilerdeki gibi vurdu kırdı dövgü/sövgü haberleri yoktu, yoksa vardıda bizler duymayalım diye yanımızda seyretmiyorlarmıydı, konuşulmuyordumu veya gerçekten yokmuydu acaba?

Evet Ramazan bayramımız kutlu olsun, Olsun diyeceğimde Filistinli Müslüman kardeşlerimiz işgal altındayken bize ne kadar bayram olur bilmiyorum.

RABBİM tüm Müslüman alemine birlik ve beraberlik şuurunu nasip etsin inşallah. “Ben yinede eski bayramlar tadında” mutlu  Bayramlar dilerim.

KABENİN KOMŞUSU